Livias Yoga
Yoga World

Kan alla praktisera yoga? Tänk att svaret på detta är JA! Det spelar ingen roll om yoga är för dig ett sätt att träna eller om du associerar ordet yoga till en stund stillhet för dig själv. Alla kan börja med yoga precis på den nivån de befinner sig vid och med den delen av yoga som ligger dem närmast. Är detta inte fantastiskt?

Livia heter jag som har fått unika chansen att från och med nu hjälpa till med extra yogainspiration här på Yoga World. Jag är yogalärare med en solid Virya yoga grund och flera specialiseringar, och brinner för att försöka föra ut yoga till fler! Just detta intresse har fått mig att faktiskt undervisa väldigt aktivt vid yogaklasser och jag har haft och fortfarande har förmånen att både erbjuda min yoga på yoga studion, vid träningsanläggningar och även ute på företag. Gemensamt för alla dessa ställen och det bästa med jobbet, om du frågar mig, är det fantastiska mötet med alla olika människor; allt från vana yogisar men också väldigt många som just upptäckt yoga och yogas fördelar.

Det är nog denna senaste grupp som jag tycker är mest tacksamt att arbeta med. Det är ni som kommer in på mina yogaklasser och nästan ber om ursäkt för att ni inte är jätterörliga eller berättar att ni inte har balans eller styrka nog att hålla vissa positioner.

Men vet ni, det är just ni som har de bästa förutsättningar att må bättre av yoga! Är man stel, behöver man träna balans eller bli medveten om vad man har sin kropp, är yogamattan precis det rätta stället att hamna på J och det kanske är just via gymmet och träning som du som inte har yogat förr hittar nu till mattan.

Just i syfte att skaffa mig ännu fler verktyg och hjälpa flera att upptäcka fördelar med yoga gick jag en specialdesignad vidareutbildning i yoga för löpare förra helgen. Under ledning av kunniga Monika Björn lärde vi oss två yogaflöden, speciellt genomtänkta för att komma åt de områden i kroppen som kan behöva extra rörlighet och/eller styrka hos löpare, bland annat hela baksidan ben och bröstryggen.

Utöver en ökad bålstabilitet, en större balans och koordination kan man aldrig nog påpeka hur viktigt det är att hitta ett medvetet sätt att andas för bättre hållning och större fokus och koncentration.

Så är du löpare eller utövar annan idrott och tänker att yoga inte är något för dig: tänk om! Du får så mycket genom några minuter på yogamattan!

Häng med mig nu och följ med här men också på Instagram livia_fitness ! På min hemsida fitnesslivia.se kan du se var jag håller klasser och kurser 🙂

Foto: Anne Brolén.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.