Livias Yoga
Yoga World
HälsaInspiration

Yoga…är Allt för Hälsan 2017

Då var det dags igen för en av årets mäss-höjdpunkter – Allt för Hälsan 2017!

Allt för Hälsan är en mässa som jag kommer tillbaka till år efter år; mässan är rolig då den bjuder på så mycket olika saker – det är aktiviteter, föreläsningar och försäljning av produkter och allt har hälsan som huvudtema. Och eftersom hälsa kan vara massa olika saker för olika människor är det på Allt för Hälsa du hittar träningsredskap och träningskläder, såväl som mat (nyttig och mindre nyttig ;), hälsoböcker och tidningar mm mm.

I år kom jag till Älvsjö generöst inbjuden av Yoga World för att just uppmärksamma min största passion och också det som verkligen blivit jättestor i Sverige: YOGA.

Yoga är helt enkelt Hälsa och större yogainslag har funnits under många år på denna mässa. Yogobe som nyligen blivit tilldelad priset som Årets hälsoföretag har så länge jag minns varit engagerad i mässan och i år organiserade Yogobe igen yoga- och träningskonventet Yogomove  för andra året i rad och det verkar bli succé i år igen! Konventet såsom hela mässan pågår till imorgon.

Här gratulerade jag Mr. Yogobe – Peter Munteanu som leder Yogobes team, till priset för årets hälsoföretag.

 

Flera Yogobe-are <3

Lika stor succé blev också de många öppna yogaklasserna som lockade till sig väldigt många besökare, nya som gamla till yoga. Jag själv hade förmånen att gå på Jennie Liljefors fina klass baserad på Jennies nypublicerade bok “Healing yoga”.

Jennie Liljefors yogalärare och ägare till vackra Yoga Studio Altromondo

Cecilia Hedström från Yogabolaget höll i barnyoga, också ett alltid omtyckt inslag på mässan.

Cecilia Hedström – Yogabolaget

Vid Pratbubblan som duktiga journalisten Emilia Arvidsson organiserat, byttes duktiga föreläsare, tränings- och yogaprofiler av i snabb takt under hela dagen.

Extra kul för mig var det att lyssna igen på Monika Björn som lyfte upp yoga och rörlighetsträning som nödvändiga och kompletterande till annan träning och rörelse.

Duktiga Monika Björn

Janesh Vaidya berättade om Ayurveda och yoga – “att hitta sin typ av yoga och asanas är lika viktigt”, sa Janesh på sin föreläsning –   “som att hitta den mat som din egen kropp mår bra av”. Jag håller med: hitta den yoga som är stärkande just för din egen kropp!

Janesh Vaidya

Sist på dagen hade jag förmånen att få lyssna på Magnus Fridh som även höll i en fin meditation för alla som var med i publiken. Hans meditations bok Viloläget är en pärla. Läs gärna min recension om boken här!

Magnus Fridh och Emilia Arvidsson vid Pratbubblan

Flera var montrarna där man kunde handla roliga yoga-props och andra yogaprodukter, men kanske lite extrakul var Yogatrucks monter där du kan lämna in dina gamla yogamattor och få rabatt när du handlar ny matta hos dem. Lite beroende på vad det är för material som mattorna är gjorda av återanvänder Yogatruck materialet i dina inlämnade mattor. Hållbarheten var det, ju.

Medan jag sprang från ena till andra presentationen eller klassen råkade jag dessutom på flera gamla vänner, yogalärare som träningskompisar. Så min Allt för Hälsan 2017 blev en riktig fin dag full med kramar, samtal och möten med vänner <3

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.