Livias Yoga
Yoga World
i huvudet på en yogaläraretacksamhet

Tacksamheten var det just….

….avslutar en fullspäckad vecka som började med mitt deltagande vid den officiella ceremonin Stockholm Human Rights Award vid Berwardshallen, där årets pris delades ut av Ers Majestät Konungen till International Criminal Court. Iklädd kostym och min docenttitel i biologi skattade jag mig lycklig att få vara med ännu ett år av fina och kloka tal, fantastisk musik av Lilla Akademien och trevlig mottagning med bubbel och kanapeér.

Min vecka fortsatte sen med kontorsjobb vid Stockholms universitet, min yngsta dotters födelsedag <3 samt jobb med mina älskade yogaklasser- och kurser. Och i onsdags satt jag mig igen vid skolbänken för att dyka in i en fem dagars lång och riktigt intensiv påbyggnadsutbildning i Virya Vinyasa vid Nordiska Yogainstitutet. Kursen är färdig och avklarad och jag är diplomerad Virya Vinyasayogalärare med en massa häftiga nya idéer och inspiration till nya klasser och workshops! (yeahhh!).

 

Inte alltför sällan på yogapraktiken uppmanar vi våra deltagare att ta en stund för att känna tacksamhet för det man har och har varit med om. Ibland, om man befinner sig i en svår fas av livet, kan det vara svårt att ens gräva upp det enda lilla som man kanske kan vara tacksam för. Men om du klarar av (och vill) att sätta dina bekymmer i ett litet större perspektiv, visst finns det alltid något litet, som du kan leta fram och vara tacksam för?

Såhär på slutet av veckan sitter jag med en stor kopp te, en kvällsmacka och ett ton av tacksamhet för:

….allt jag har fått chansen att vara med på under veckan. Alla möten med fina människor och all ny kunskap som jag har fått ta del av. Möjligheten att delta vid allt som jag nämner ovan är inte självklar för alla. Att kunna ägna tid och resurser till att plugga är faktiskt inte heller något självklart.

Såhär kan en konversation gå till mellan yogakompisar 😉 Allvarligt samtal pågår med vännen Maria 😉 <3 Foto från Viryavännen Pia <3

….min kropp (och hjärnan som styr kroppen) som har orkat med en så fullspäckad vecka med tvära kast från tämligen olika aktiviteter och ett rasande tempo där sömnmöjligheten inte heller varit så stora.

….stödet och peppen som jag har fått av familjen, kollegor och vänner.

Ta du också en minut att ta fram en sak som du känner du kan vara tacksam för just idag.

Kärlek till alla <3 <3 <3

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.