Livias Yoga
Yoga World
Yoga festival

GEMENSKAP, YOGA OCH DANS – YOGANSA-FESTIVAL 2018

 

Belägen på Kungsholmen i centrala Stockholm ligger den gemytliga dans- och yogastudio Yogansa, som i helgen bjöd på en mycket fin fest  alla intresserade i yoga, dans, meditation och gemenskap.

Som Yoga World-representant fick jag i år chansen att delta vid festivalen, som invigde under fredagskväll med cirkeln guidad av Virya-yogavännen Maria Halldén, och fortsatte sen med en workshop i klassiska indiska danser där vi integrerade sång, mudras (gester med händer) och ansiktsuttryck i självaste dansrörelser under ledningen av duktiga danslärare Usha Balasundaram. Workshopen blev riktigt kul och perfekt att inleda helgen! Kvällen avslutades med en Kirtan med musik och indiskt dansuppträdande.

Vår danslärare Usha Balasundaram 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivalen fortsatt sen hela helgen från tidig start på lördagmorgon ända till söndagskväll. Programmet var riktigt ambitiöst och varierande och innehöll klasser och pass av olika typer noga utvalda för att kunna möta en bred publik såsom Yogansa har.

Under lördag växlades olika klasser och workshops i yoga och dans. Yogisarna fick t ex chansen att välja mellan klasser i bland annat Kundalini, Jivamukti och olika typer av Yoga Flow med inslag av mer spontana rörelser. Jag deltog just i en av dessa flowiga pass lett av Mateusz Krawiez där improvisationsteknik flätades ihop i ett mjukt yogaflow syftande till att känna in kroppen vid varje rörelse. Klassen var mycket välgörande och löste upp de spänningar som jag hade med mig till festivalen pga många timmar av migrän dagen innan.

I bilden Mateusz Krawiez som höll i workshopen om improvisationen i yoga flow.

Söndags yoga- och dansprogram var lika ambitiöst som lördags schema och vad det gäller yoga, kunde man bl a välja mellan Vinyasa, Kundalini, Rocket Yoga mm. Själv åkte jag till Yogansa direkt efter mina söndags klasser ute på Puls och Träning vid Frösundaparken och kunde när jag kom fram delta i Lena Burodieres intressanta workshop om Garuda, där yoga, dans och pilates, integreras i en tuff klass som krävde styrka och rörlighet.

Lena Burodiere och Garuda.

Sammanfattningsvis kan man säga att Yogansa bjöd på en fin festival med både dans, yoga, meditation, sång, mat och gemenskap och vi ser redan fram emot nästa år. Under tiden hittar du Yogansa här med alla sina klasser i dans och yoga.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.