Livias Yoga
Yoga World
Foto: Rebecka Luterkort

Det är verkligen inte lätt att sammanfatta min weekend vid årets Yoga Games i Stockholm! Inget blogginlägg eller artikel kan liksom återge tillräckligt bra glädjen man känner när man under två hela dagar får träffa så många yogakompisar igen, alla kramar och skratt och energin som man alltid delar när man praktiserar yoga tillsammans!

Nya vänner – mina Yoga World bloggkompisar – blev det också! Elina, Majja, Erika och Nellie. Så glad vi kunde ses IRL!

Och Yoga Games 2018 kommer alltid att vara speciellt för mig. För drygt ett par veckor sen fick jag veta att min klass Body Mind Flow Yoga hade accepterats i årets program och jag skulle få ge en öppen klass just idag! Jag är vid detta laget rätt så van att ge klasser vid alla möjliga sammanhang och även olika typer av klasser, men denna var första gången jag guidade en klass inom en festival! Och inte vilken festival som helst heller! Yoga Games är den största yogafestivalen vi har i Sverige, med två tillfällen per år, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Till festivalen dras hundratals intresserade i yoga, också (men inte bara) många yogalärare och det är på Yoga Games som de mest etablerade lärare i yoga delar med sig sin kunskap via klasser och workshops samt föreläsningar.

En jätteyogafest helt enkelt!

Även om min egen klass i Body Mind Flow kom att bli den viktigaste punkten i festivalen för mig, hann jag ändå gå på flera roliga klasser.
I lördags startade jag dagen med Jared McCann som ledde en klass fokuserad på solhälsningar. Minutiöst dissekerade vi varje sort solhälsning i detaljer, något faktiskt riktigt nyttigt att göra då solhälsningar med sina många komplexa rörelser görs flitigt vid de flesta yogaklasserna och det är därför extremt viktigt att de görs på ett korrekt sätt för att inte skada sig.

Vidare lyssnade jag på duktiga Josephine Selander från Nordiska Yoga Institutet som föreläste om Ayurveda som systersystem och komplementärt till yoga. Härligt att lyssna på en föreläsning där sund förnuft och tankes frihet domineras! Vill du äta eller leva enligt Ayurveda, gör det, men var medveten om att det finns inga givna sanningar och kom ihåg att du alltid kan välja att tro eller inte tro på de råd du får av Ayurveda.

Efter en god lunch lagad av Sophie’s Raw, var det dags för Shay Peretzs klass som handlade mycket om att känna in kroppen och låta kroppen röra sig i sin egen takt hellre än att bara slaviskt följa lärarens instruktioner.

Foto från fjolårets mässa: Yoga Games.

Sist för första dagen blev det Adam Husler‘s klass om bakåtböjningar.

Foto från fjolårets mässa: Yoga Games.

Och min söndag gick i ett, den med!

Vid 8 höll jag äntligen min klass (Tack Camilla och Lovisa för all hjälp med ljus och ljud!) i Riddarsalen, och klassen gick superfint. Enorm tacksamhet för denna klass!

Efter det tog jag en längre paus för att återhämta mig, bland annat genom Michael James Wongs fina restorativa klassen Sleepy Time. Väl utvilad blev det dags för en favorit i repris. Matt Giordano som jag nyligen gått workshop för i Stockholm lärde oss mer om axellederna och dess hälsa. Kul och nyttigt!

Foto från fjolårets mässa: Yoga Games.

Min yogahelg avslutade med en skön klass ledd av Malin Berghagen, som både utmanade oss fysiskt och mentalt.  Det var första gången som jag var med på en av Malins klasser och det var härligt att lyssna på henne när hon skickligt använde metaforer och story-telling för att guida klassen 🙂

Nu snart dags att återhämta sig  från all yoga och smälta alla många intryck från helgen med hjälp av sömn.

Ett jättestort tack till Yoga Games för att ni bjöd in mig, och för att ni organiserat denna fina yogafest igen!
Tack till Röhnisch som mycket vänligt sponsrat min fina outfit och till Sportapoteket som lika vänligt sponsrat min yogamatta.

<3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.