Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionInspirationpersonlig utveckling

“Svaret till vem du är, finns i din egen unika livsberättelse.” – Jag har läst: HITTA DIN SANNA STORY av Katrin Sandberg

“Livia! hitta guldiga superkrafter och dela med av dig!”. Med denna vänliga hälsning skickade Katrin Sandberg eller själva Storycoachen, som hon också kallas, mitt signerade exemplar av “HITTA DIN SANNA STORY”, som anlände till brevlådan för några veckor sen.

Så tacksam för att jag fick läsa denna bok!

Jag hade hört talas så väl om boken, så så fort den kom dök jag genast nyfiket in i den och läste de första femtio sidorna i ett, på vägen in till en av mina yogaklasser. Fängslad av innehållet, läste jag dock resten av boken långisammare, eftersom jag hade kommit fram till den delen av boken där övningarna börjar, och övningar vara så bra att jag bestämde mig för ta all den tid som jag behövde, för att verkligen själv göra dem! Och nu när jag har läst ut boken vet jag att denna är en bok som jag kommer att ta fram fler gånger framöver!

“Hitta din sanna story” utgår ifrån författarens tro att vi alla är på jorden i ett syfte, dvs något som vi är menade för och att var och en av oss har något att bidra till världen. En mycket positiv och fin tanke, tycker jag.

Vårt syfte, enligt Katrin, behöver inte nödvändningsvis sammanfalla med ett jobb, en tjänst eller ett projekt. Syftet visar sig däremot alltid klart genom något som du brinner för, eller det som Katrin kallas för “ditt varför”. “När du brinner för något – skriver författaren- blir pengarna sekundära… och du finner dig att betala kurser och böcker ur egen ficka bara för att få tillgång till det som berör och får dig att känna dig levande”. Enligt Katrin (och jag håller helt och hållet med!) är det alltså det vi älskar att göra och det vi egentligen oftast är bra på, det som vi egentligen också är “tänkta” att göra, vare sig det yttrar sig genom ett jobb eller om det är något som vi gör som hobby och kanske skulle behövas göras om till mer än så.

Om vi kan identifiera vår story, kan detta hjälpa oss att förstå mer om oss själva och förhoppningsvis även att fatta klokare beslut i vårt liv.

Katrin beskriver sökningen efter vår egen story som att “vaska fram vår guld” genom att hitta svar på frågor som “Vad är det jag tycker om att göra? När är det jag känner att jag lyser av glädjen, lätthet, lust?

Känn efter istället för att tänka efter, skriver Katrin!

Boken ger oss som sagt även praktiska verktyg i form av övningar, som gör att vi kan börja formulera våra driftkrafter: vi kan t ex rita en tidsaxel med tio års perioder, och använda denna för att rekonstruera vilka tillfällen då vi har känt oss glada, fullt närvarande och lätta. Och vi kan skriva ner vad vi får energi av, vad vi längtar efter mm. dvs ledtrådar till dessa fina tillfällen.

Med andra ord sätter vi ord på hur vi känner inför vissa situationer, så att vi till slut kan avgränsa och identifiera vår story.

Katrin skriver vidare att det finns fyra sanningar om oss själva som handlar om ens varför, våra superkrafter eller det vi är bäst på och hur vi uttrycker oss som bäst kreativt eller om det vi behöver för att bäst uttrycka oss. Dessa fyra delar bygger upp vår egna Guldkompass, en kompass som vi kan använda varje gång vi känner oss förvirrade eller osäkra om “vad vi står”.

Och vägen till att identifiera sin story och leva sin dröm till fullo är inte alla gånger lätt pga ekonomi eller en livssituation som inte tillåter detta. Enligt Katrin har ens story en så stor styrka att storyn eller drömmen kommer ändå att träda fram förr eller senare. En mycket förtröstansfull tanke 🙂

Det gillar vi starkt!

Läs gärna du också “Hitta din sanna story”. Vare sig du redan lever din story eller om du inte ännu vet vad din story är är boken precis rätt för dig!

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.