Livias Yoga
Yoga World
AsanasInspirationMeditationMental styrkaYoga helg

Yoga Fusion 2018 på TanumStrand – sinnesro och inspiration!

Inlägget presenteras i samarbete med TanumStrand

Jag har precis satt mig på tåget hem till Stockholm från Göteborg och känner att jag måste kasta mig direkt på min anteckningsblock och skriva, för att fånga den känslan och den sinnesron som ännu infinner sig i mig efter en långhelg fylld av allt “som gör gott för kroppen och själen”: en cocktail av fysiska yogapass och långa meditationer, många fina möte med gamla som nya vänner, den mest pittoreska naturen man kan tänka sig, sagolikt god mat, välbehövlig sömn (en bristvara i mitt liv…) och mycket skratt.

I helgen var jag nämligen på Yoga Fusion, en fantastisk yogaevent ordnad med mycket omsorg av SPA- och konferenshotellet TanumStrand vid lilla staden Grebbestad på västkusten. Eventet, som samlade en hundratals yogisar från hela Sverige och Norge, har fått sitt namn då det bjuder varje år på en blandning av många olika typer av yogaklasser, hälsorelaterade föredrag och meditationspass. Alla yogisar som kommer kan då alltid hitta “sin” favorit yogaform men också testa flera nya typer av yoga.

 

I det ambitiösa programmet för året fanns det både flera typer av SUP-yoga, dvs yoga som utförs på surfbrädor,

Foto: Anna Noring

mer fysiskt utmanande Jivamukti – och Ashtanga klasser men också klasser i Hatha mjuk, Restorative och Yin Yoga; och så många fina långa meditationspass som jag älskar!

Foto: Evelina Carlén

Omöjligt (och för mig lite frustrerande ;)) att gå på alla klasser, också för att programmet var så pass omfattande att det även gick parallella klasser, men en sak som är säker är den höga kvalitén på alla klasser, tack vare kompetenta yogalärare som kommit till TanumStrand för att leda och dela med sig av sina kunskaper.

För mig som själv håller ett snitt av tio klasser yoga i vecka, blev Yoga Fusion en riktig lyx att få gå klasser för andra lärare och inspireras men också ett fint tillfälle att knyta kontakt med andra yogalärare, samt möta några av er yogisar som följer mig här och på livia_fitness instagramkonto (följ mig gärna där också!).

Min helg kom att gå i lugnets och stillhets tecken och utan att jag egentligen hade planerat det, för mig blev det många och långa meditationspass, sittande vid havet, och gående ute i den vackra omgivningen, samt ett föredrag om mental styrka som verktyg mot stress, även om jag också njöt av Jivamuktiklassen med levande musik och av flera Hathayogaklasser som bjöds på.

Och så det allra bästa som oftast vid de tillfällen där många yogisar samlas: den gemenskapen och energin som skapas när många personer delar samma rum, mattan vid mattan, andetag vid andetag. Känslan att kunna vara med sig själv men också trygtg i en grupp av likasinnade.

Och så vill jag också avsluta detta inlägg men en tanke som en av de lärarna som höll i helgens klasser delade med sig: hon uppmanade alla att komma ihåg att inte gå in i prestationskrav på yogamattan, och att det är ok även om man känner att man inte orkar hänga med i rörelserna eller tempot. När en grupp praktiserar yoga tillsammans kan man alltid räkna med yogavänner som kan dela med sig av extraenergi när du själv inte orkar.

En fin tanke som jag tar med mig från Yoga Fusion <3

Stort tack till Hasse, Evelina, Niklas från TanumStrand som har hållit i rodret för evenemangen och till alla lärare som gjorde denna helgen magisk! <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.