Livias Yoga
Yoga World
MeditationMental styrkaMindfulnessYOGA MED LIVIA

Mindfullness i naturen – läs och se

* Hitta en plats som du tycker om i naturen och sätt dig bekvämt där. Jag brukar alltid tassa ner till min sjö nära hemma. Det spelar ingen roll om det är kväll eller dag eller om vattnet har blivit is. Det är alltid vackert och lite speciellt att titta ut över sjön.

* Aktivera synen och bara titta på allt det vackra. Aktivera hörsel och ta in varje ljud du hör för sig. Det kan vara välkomna eller mindre välkomna ljud. Det kan vara ljud som finns med som bakgrund och ljud som kommer och går. Notera alla ljud, ett i taget.

* “Sätt en etikett på varje ljud” så att du har noterat det och “placera varje ljud någonstans i periferin av hjärnan där ljudet inte tar för mycket av din uppmärksamhet”.

* Aktivera känseln och notera hur vinden känns mot kroppen eller luften runt omkring dig, kontakten mellan luften och de delar av dig som inte är täckta av kläder. Notera eventuella olikheter i temperaturen i kroppen; kanske någon del av kroppen känns varmare eller kallare?

* Aktivera luktsinnen och ta in naturens egna dofter och lukter.

* Slutligen, aktivera andetag så att du låter varje inandning och utandning sker ännu mer medvetet än vanligt.

* Låt varje inandning “sugas sig” in genom näsborrarna. Rikta inandningen in mot toppen av huvudet.

* Låt utandning få bli lite djupare varje gång du andas ut. Följ utandningens rörelse genom insidan av kroppen.

Släpp tag.

Namaste

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.