Livias Yoga
Yoga World
EmbodimentLivias reflektionerMental styrkaMindfulnessYoga som livsstil

Nedräkningen till sommarlovet har börjat. Skapa vardagsmindfulness och minska stress

De senaste veckorna har jag nog tagit upp ett och samma tema på i princip alla mina klasser….det handlar om att sakta ner och stressa av…

Vart jag än vänder mig ser jag människor (och jag är en av dem) som stressar ihjäl sig för att avsluta saker innan sommarlovet. Det märks på alla arbetsplatserna, vid samtal med mina yogisar och det märks när man träffar på bekanta och vänner. På frågan “hur mår du?” svaras det: “bra men jag har hemskt mycket att göra”; “vore roligt att ses men jag hinner inte nu”. Med mera, med mera.

Kärt barn har många namn. Det stavas STRESS. Och innan sommaren (och innan jul) tycks det vara ännu lite värre med detta.

Och visst är det lite konstigt att vi förväntas snart sakta ner inför sommarpausen men ju närmare vi kommer dessa efterlängtade semesterveckor, och desto mer ökar tempot på jobbet och hemma. Stressen ökar….

I  “The practical neuroscience of Buddha’s brain av Rick Hanson – en mycket bra bok som har hållit mig sällskap de senaste månaderna, hittade jag tips på hur man kan skapa medveten närvaro i vardagen, och här nedan ser du min fria översättning av dessa tips.

Kolla gärna och se om något av detta kan vara användbart för dig. Vissa av de listade saker är så väldigt självklara MEN värda att påminna sig själv just nu när vi bara kör på, i väntan på sommarlovet….

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.