Livias Yoga
Yoga World
i huvudet på en yogalärareInspirationLivias reflektionerYoga - komma igång

Tips för att inleda din höst i yogas tecken!

 

Hej!

Har du märkt att HÖSTEN har startat? Svårt att inte märka det med skolor och jobb som börjar; och en luft som plötsligt inte länge är varm utan frisk och krispig och skogen här i mina trakter har börjat fyllas med guldiga kantareller 🙂

På Stockholms universitet där jag arbetar deltid är terminens planering verkligen i full gång och snart anländer studenterna och Campus fylls igen av livet. Även nästan alla mina yogaklasser är igång…..så det är som vi har dykt direkt från en jättesommarvärme in i hösten…..ja, det är redan MYCKET runt omkring, igen.

Och det är nu att YOGA får en ännu större betydelse: yoga som redskap att andas, återhämtas och får energi och rörelse ifrån.

Här kommer några av mina tips om hur du kan tänka om du vill börja praktisera yoga under hösten:

VAR SKA MAN BÖRJA?

Om du är ny till yoga, kan det kännas överväldigande att välja vilken yogaform att börja praktisera.

1. Fundera gärna vad du behöver: är det mer rörelse och energi eller mer lugn och tystnad?

Yoga kan erbjuda allt detta, men det gäller att du väljer en sort yoga (eller flera sorter, fast lättare att börja med en enda form) som kan matcha dina behov. Dynamiska former av yoga är t ex (finns flera sorter!) Hatha flow, Vinyasa flow, Virya Flow (klicka på länken för att komma och praktisera med mig) där andetaget hjälper till att röra kroppen i ett flöde. Om du däremot behöver ett lugnare yogaflöde, välj då t ex Hatha mjuk eller Viryayoga Rehab  (kika gärna här på min kommande kurs, det finns plats kvar!); och vid stillhetens behov kan du satsa på klasser i t ex Restorative yoga eller till och med gå på Meditations pass.

Är det fortfarande överväldigande att navigera genom alla yogaformerna…

2. Välj en yogastudio eller en träningsanläggning nära ditt jobb eller ditt hem och testa dig fram bland de klasserna som erbjuds.

Många yogastudion har prova-på helger eller prova-på vecka med special erbjudanden just i terminens start. Passa på att botanisera bland klasserna. Testa flera olika lärare! Vi är alla så olika, du hittar “din” lärare 🙂

3. Skaffa inspiration i form av böcker (nya eller på biblioteket!). Kika bland mina tidigare inlägg för bokrecensioner! Jag har läst så många fina böcker och fått så mycket inspiration av dem! Helt fantastiskt!

Och slutligen:

4. Dra ner på kraven! Detta gäller yoga och alla träningsformer. Det är så typiskt att vilja kasta sig in helhjärtat på något nytt nu när hösten startar men vi sätter för stora mål och krav framför oss och vi kan inte leva upp till dem.

Välj att tänka långsiktigt istället. Satsar på att komma ner till yogamattan i några minuter varje dag, mer regelbundet snarare än att satsa på flera timmars pass då och då.

5. Skapa dina egna yogarutiner!

Kanske du väljer en tid på dygnet då du varje dag hittar ner till din matta; en plats hemma där mattan redan är utrullad och väntar på dig; och en musiklista med musik som hjälper dig att hitta fokus och slappna av eller som ger dig energi.

Lycka till och läs gärna Sara Valfridssons och min artikel i nya numret av Yoga World där vi bjuder på ännu flera tips på hur du kan inleda din YOGAHÖST!

Namaste <3

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.