Livias Yoga
Yoga World
Inspirationjobba med yogaMindfulnessstarta egetStyrka

Tjejerna som har ett viktigt uppdrag – möt Petra och Linda och deras företag Amandas Malas!

Annons i samarbete med Amandas Malas

 

För ett bra tag sen dök det upp fantastiskt vackra malas på mitt Instagram-flöde.

Ja, det var så jag först upptäckte företaget Amandas Malas….det jag inte visste var att bakom de vackra smycken fanns det ett företag med uppdrag att hjälpa barn med dövblindhet i Indien.

Linda och Petra, som driver företaget Amandas Malas är två mammor som bor i närheten av Göteborg, vars liv fördes ihop för femton år när de båda fick barn som föddes med dövblindhet, Linda sonen Tommy och Petra dottern Amanda som fyllde 17 år den 2 juni.

Enligt Förbundet Sveriges Dövblinda är ”Dövblindhet en kombination av syn- och hörselnedsättning där graden av nedsättning är så allvarlig att syn och hörsel har svårt att kompensera för varandra. Dövblindhet medför därför, i relation till omgivningen, specifika funktionshinder”.

Ett annorlunda familjeliv med barnen som har stora funktionshinder medför känslomässigt svåra perioder och otroliga utmaningar att ta itu med. Linda berättar om en långvarig stress och stor psykisk belastning som konsekvens och det går nästan inte att föreställa sig som utomstående om alla de prövningar som dessa modiga mammor har behövts gå genom.

Och på den vägen upptäckte Linda och Petra yoga och mindfulness som kom att bidra med stöd och blev till en referenspunkt när livet tog över.

Linda, som också arbetar deltid som kurator och stöd till barn med dövblindhet gjorde så småningom medveten närvaro till sitt främsta verktyg; ett konkret sätt att med jämna mellanrum hitta tillbaka kraften inom sig själv och kämpa vidare. Mindfulness lär oss, säger Linda, att acceptera utan att döma allt det som händer oss och också alla de tankar som svåra prövningar medför.

Petra har en mångårig karriär inom IT- och reklambranschen bakom sig, som hon bara nyligen valt att delvis trappa ner från heltid. Att börja arbeta som konsult inom samma bransch, istället för att fortsätta arbeta inom ramen av en fast tjänst i syftet att skapa plats och tid att komma ikapp med sig själv, är ett beslut som yoga och meditation har hjälpt till att komma fram till.

Så för ett år sen, föddes även företaget Amandas Malas som tjejerna verkligen brinner för, vilket du lätt se om du tittar på hur aktivt de jobbar med företaget via t ex deras Instagramkonto ”amandasmalas”.

Amandas Malas är ett företag med ett uppdrag.

I begynnelse letade Petra och Linda efter organisationer i Indien som de kunde stödja genom Amandas Malas och valet föll på indiska fristående organisationen Sense India. Genom denna organisation stödjer Amandas Malas ett projekt i Goa där tio barn med dövblindhet får hjälp med medicin och mat samt möjligheten till undervisning i hemmet, vilket är ett stort stöd till barnen och deras familjer, som kan få avlastning i omhändertagandet av de sjuka barnen.

 

Amandas Malas fortsätter nu också att expandera. Petra och Linda, som har hunnit utbilda sig till yogalärare i Hatha (Petra) och till Mindfulness-instruktör (Linda) håller nu både klasser i yoga och föreläsningar i medveten närvaro, som främsta verktyget till att hitta tillbaka kraften inom sig själv och acceptans av det som än händer i livet. Tjejerna är fortsättningsvis även aktiva inom Förbundet Sveriges Dövblinda.

Företagets namn Amandas (Malas) är uppkallad efter Petras dotter och betyder “värd att älskas”, och när jag tittar på Amandas Malas smycken tycker jag mig tydligt se kärlek och ett klart mål att vilja göra skillnad för barnen.

Så nu vet du som handlar ett av Lindas och Petras vackra smycken att del av det du betalar gör skillnad för en familj i Indien, vilket är fantastiskt i sig, tycker jag!

PS Om du uppger “LIVIA15” när du handlar hos Amandas Malas fram till 181231 får du 15% i rabatt.

PS Håll utkik för nästa nummer av Yoga World där det kommer ett större reportage om Petra och Lindas historia samt om vad yoga och mindfulness har betytt för dem.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.