Livias Yoga
Yoga World

 

Har du någonsin kämpat och kämpat för att få ett viktigt uppdrag i hamn?….och misslyckat i alla fall? Det har jag och jag tror jag kan lugnt skriva att det har hänt oss alla minst en gång i livet.

Och misslyckat är ordet för att beskriva minst en av de många mänskliga känslor som en sån flopp kan innebära. För handen på hjärtat, den första reaktionen när någonting som vi jobbat hårt för, inte har gått som vi ville. är inte alltid direkt att acceptera och vara nöjd efter situationen utan vi (är det bara jag?) ältar och surar….och känner misslyckandet och ibland av rent av orättvisan över situationen.

I senaste avsnittet av favoritpodden Bliss & Grit (har du lyssnat på den någon gång?) diskuteras begreppet Basic trust som enligt de som förespråkar det, handlar det om att i samma ögonblick som vi försöker uppnå något särskilt mål eller jobba för att något ska bli på ett särskilt sätt, dissocieras vi oss från nuet och från idén om att livet kommer att egentligen ta den riktning som livet vill, hur vi än försöker påverka dess riktning. Vår känsla att vara individer eller idén om att vi kan forma vårt liv som vi vill, ses alltså som bara skenbara då vi i själva verket är en del av någon mycket större som sker ändå.

Jag som gammal naturvetare där evidensbaserade fakta är de enda som räknas 😉 känner mig rätt så utanför min confort zone i denna diskussion…samtidigt tänker jag, biolog som jag är, att vi är på riktigt en del av något större dvs naturen. Faktiskt rent biologiskt härstammar våra celler och de delar i cellerna som sköter andningsprocessen, från bakterier (cyanobakterier för att vara noga…) så rent tekniskt är vi inte ens apor utan bakterier….

Om jag tänker om att jag är en del av naturen, kan även jag, hitta kontaktytor till idén om basic trust, en tanke som dessutom förser oss lite med lite tröst och acceptans när saker inte går som vi vill, och med en känsla att allting kommer att blir bra vad som än händer.

Nu dags att tillämpa allt detta på yogamattan och senare idag kommer vi att använda basic trust som klassernas filosofiska temat. Namaste. <3

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.