Livias Yoga
Yoga World
InspirationmantraMeditation

På Mantra-konsert med Deva Premal, Miten och Manose – häng med!

Har du någon gång sjungit OM med cirka 2000 andra personer?

Jag har det nu!

I söndags var jag nämligen på Konserthuset och lyssnade på fantastiska Deva Premal, Miten och Manose 🙂

I söndags hoppade jag på ett erbjudande i sista minuten. Bara några timmar innan Deva Premals koncert på Konserthuset skrev en av mina Viryayogakollegor och vän på FB att han hade en biljett över till försäljning. Det var häftigt då konserten var egentligen slutsåld! Så jag bestämde mig för att ta chansen och köpa biljetten….aldrig hade jag kunnat föreställa mig om vad som väntade mig!

Jag hade aldrig lyssnat live på Deva Premal och Miten även om jag tidigare hade lyssnat på vissa av deras musicerade mantran. Deva, som är född i Tyskland musicerar eller sätter musik till mantran som hon sen sjunger tillsammans med sin australiensiska make Miten, som också ackompanjerar henne med gitarr. Med dem på scenen var även fantastiska Nepal-musiker Manose som genom att spela flera olika flöjter och andra mer (för mig) okända instrument, förhöjde ännu mer min upplevelse av dessa vackra mantran. Älskar ljudet av flöjt…

Och det var otroligt mäktigt att sjunga mantran tillsammans med så många andra personer och nästan magiskt att efter varje sång låta tystnaden falla ner. Applåderna kom alltså bara vid andra tillfällen som t ex i början av konserten. Nästan som det varit mer vördnadsfullt att låta tystnaden ta över mantran.

Från att ha varit individer som satt på varsin stol blev vi – cirka 2000 personer som satt överallt på Konserthuset – till en grupp med bara en enda röst, i takt som energin och engagemang i sången steg under konserten.

Många var de mantran vi sjöng och flera låtar var dessutom nyskrivna låtar i reggae-takt signerade Miten och hans gitarr….reggae lämpar sig otroligt bra till att sjunga tillsammans, har du tänkt på det? 😉

 

Om du går hit kommer du till Deva Premal och Mitens hemsida där du bland annat får smakprov på deras musik som du också finner på andra ställen på internet och via Spotify. Arrangörerna till Devas konsert kommer från organisationen Spread the Word som bla a samla in pengar för att hjälpa olika kvinnogrupper i Indien.

Och här nedan kommer det några stycken mantran som vi sjöng och du kan leta efter deras betydelse/er  genom internet.

The Maha Mrityunjaya Mantra

 The Gayatri Mantra

The Sarvala Mangala Mantra

Jag håller på att lära mig mer om mantra så skriv gärna och berätta mer för mig om vilka är dina favorit mantran!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.