Livias Yoga
Yoga World
andetagAsanashöftböjarmuskelprehabrehabtyngdkraftYOGA MED LIVIA

Slappna av i höftböjarmuskeln – PSOAS – med hjälp av andetag och tyngdkraft! Vi pratar om Psoas release teknik.

Går det verkligen att aktivt slappna av i en så djup muskel som Psoas? Häng med när jag berättar hur du kan använda ANDETAGET tillsammans med TYNGDKRAFTEN för att jobba med en typ av PSOAS-RELEASE eller PSOAS-avslappning!

Det är många av er som har läst mina tidigare inlägg, ett om höftböjare M. psoas major och det andra om starka höfter så jag tänkte att jag kunde skriva och berätta om ännu en aspekt om hur du kan jobba med Psoas.

Som vi tidigare sagt, är Psoas en mycket djupt-beläget muskel i kroppen, som finns mer eller mindre under tarmarna och det går varken att känna eller palpera den. Det finns inte heller några direkt sätt, såsom jag vet, att egentligen veta att man verkligen har “kommit åt” höftböjarmuskeln via några övningar.

Men det finns tekniker som går under beteckning Psoas-release där man använder sig av tyngdkraft tillsammans med ett medvetet andetag för att slappna av vid det området i kroppen där höftböjaren finns.

I bilden nedan ser du en superkoncentrerad Livia 😉 som gräver in fingrarna vid mjuka delen i kroppen rakt under nedre revbenen.

1. Det är just här på en sida i taget, där du ska placera en ihop-knölad filt såsom du ser nedan.

2. Placera filten som i bilden och ser till att “svansen” på filten är vänd bakåt, och är inte i väg när du ska lägga dig ner mot magen.

3. När du har placerat filten vid “Psoas-området”, lägg dig nere på magen. Andas in mot filten och vid utandning låt kroppen få formas mot och runt filten.

Foto: Joe

4. Öka gradvis belastningen och tyngden ner mot filten genom att böja andra benet till cirka 90 grader och släpa det upp längs golvet – som en grodposition för benet. Fortsätt att andas in mot filten och slappna av vid utandning.

Foto: Joe

5. Öka ännu mer belastningen och trycket ner mot den ihop-knölade filten genom att böja på det knäet som är på samma sida du har filten.

Foto: Joe

6. Du kan sen öka ytterligare belastning genom att antingen komma upp med överkroppen till Sfinxen, eller ännu tyngre, behålla ett flexat knä och komma upp till Sfinxen (inte visat på bild).

Foto: Joe

Lycka till med Psoas!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.