Livias Yoga
Yoga World
InspirationYogaYoga festivalYoga helg

Throwback weekend! Yoga och Dance Festival YoDa 2018 – Gongbad, Bollywood och yinyoga

Just denna helg är jag i min egen “yogabubbla” och ägnar mig åt min praktik. Jag har pausat min yogaundervisning så att jag kan vara närvarande i just mitt eget yogande. Det är behövligt tycker jag och bra att göra det med jämna mellanrum. Man samlar kraft och låter sig själv inspireras av sina mentorer så att man kan sen kan fortsätta inspirera andra.

Men förra helgen var det annat, för då var det fest på Balettakademien då årets Yoga och dansfestival YoDa öppnade sina portar till en massa fina yogisar och dansare från hela Sverige och även från utlandet ! Jag har tidigare skrivit om min Body Mind Flow Yoga klass – så kul att presentera den!- men här vill jag gå tillbaka och minnas tre andra fantastiska event på YoDa som jag hann delta i!

Ett gäng som jag hade sett fram emot att få träffas var gänget från The Prison Yoga project USA som jag hade hört talas så mycket om. Projektet handlar om hur man yoga och mindfulness kan hjälpa i rehabilitering på anstalt. Här nedan ser du en av de duktiga lärare som ingår i detta projekt Josefin Wikström som dessutom höll i en dansklass av samma typ som hon använder för sina kvinnogrupper vid anstalten Hinseberg. Yoga skapar lugn och reflektion samt större kontakt med sig själv; dansen skapar samhörighet och gruppkänsla. Så bra!

Under både luncherna på YoDa festivalen bjöd Gongmästare Mattias Sundman på helande GongBad. Jag som inte tidigare varit på gongbad lärde mig hur man kan uppnå vila och ett helande tillstånd genom att ligga ner på mattan eller madrass och låta vibrationerna från Gong få mjukna in i kroppen. Om du inte har testat Gongbadet, gör det, för att det är en upplevelse!

Och på lördagskvällen teamade Mattias med tre andra otroligt duktiga Gongmästaren, Mateusz Krawiec, Beatrice Nilsson och Monika Vasic och det var helt fantastiskt att “se” hur dessa fyra musiker faktiskt samarbetade om 10 gong, trummor och andra exotiska instrument!

YoDa festivalens sista klass blev duktiga Monika Vasics Yinyoga. En välgörande och lugn klass som liksom avslutade festivalen på ett fantastiskt sätt.

TACK IGEN YODA FESTIVAL FÖR EN FINFIN HELG!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.