Livias Yoga
Yoga World
DansEmbodimentInspirationkonferensMeditationRörelseYoga

Spot on: The Embodiment Conference – An online celebration of reconnection with the body börjar imorgon!

MAR189 Boys water fight, Tukad Unda dam, Bali, Indonesia, Southeast Asia, Asia

EMBODIMENT– detta ord som förekommer i många av mina blogg- och Instagraminlägg, och ett ord som är så svårt att hitta översättning på, på svenska.
Det handlar om att “bosätta sig in i sin egen kropp” till exempel genom yoga eller dans. Men att kännas sig ett med sin kropp kan också innebära att du är till fullo närvarande i allt du än gör, vare sig det handlar om din yogapraktik eller dina vardagssysslor. Det låter enkelt men dagens jäktiga samhälle där allt ska gå fort och supereffektivt uppmuntrar inte oss att stanna i nuet och känna in. Snarare skyndar vi framåt hela tiden.

I morgon börjar en stor online konferens som ska försöka belysa de tusen aspekter som ryms i ordet Embodiment.

Det handlar om “The Embodiment Conference – en online celebration of reconnection with the body” och konferensinitiativtagaren är Mark Walsh som nyligen gästat Stockholm och YoDa festivalen som jag också deltagit i.

Under konferensen kommer 100 inbjudna lärare att föreläsa om varsitt expertområde inom embodiment och det ambitiösa inspelade materialet kommer att vara tillgängligt gratis under en hel vecka, även om du också kan köpa alla inspelningar och lyssna på dem på obegränsad tid.

Flera av de föreläsare som har gått med i detta storskaliga och innovativa projekt är fantastiska personer som jag har träffat personligt som vår egen Soma Move Linus Johansson och som jag också skrivit om här i bloggen eller på Instagram: Tara Judell, Gary Carter, Gayatri Schriefen. Andra som deltar är intressanta profiler som jag önskar jag kunde få träffa live som Tom Myers, “pappa” till fasciala-tänket Anatomy Trains och Karin Gurtner som tillsammans med Tom har skapat utbildningen Anatomy trains in Motion kursen som jag kommer att gå i februari, Amy Matthews from “The breathing project” m fl, m fl.

Det finns fortfarande möjligheten att få anmäla sig till konferensen och du gör det genom FBgruppen för konferensen här eller genom konferensens hemsidan här.

Jag ska försöka lyssna på en hel del under kommande vecka och jag hoppas du också hitta spännande inslag 🙂

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.