Livias Yoga
Yoga World
gästbloggInspirationYogaYoga helg

Allt för hälsan 2018 är Yogomove!

Ibland eller ganska ofta! önskar jag att jag skulle kunna klona mig eller vara på flera ställen samtidigt! I helgen var det en sådan gång, då helgen bjöd på alldeles för mycket roligt samtidigt….det är nu man kan räkna med vännernas och kollegornas hjälp! Här kommer Viryayogakollegan och vännen Lisa Brown som idag gästbloggar hos mig för att berätta om sina upplevelser av fantastiska YOGOMOVE helgen på Allt för hälsan.

Yogomove – inspiration och rörelseglädje!

av

Lisa Brown

“Som yogalärare är det oerhört lätt att glömma bort sin egen påfyllning. Påfyllning av ny egen energi, av nya egna kunskaper och av nya erfarenheter. Jag försöker hitta tillfällen men märker att jag ofta inte får det där livspusslet att gå ihop så att jag kan prioritera mig själv. Därför var det särskilt roligt att få möjlighet att besöka Allt för Hälsan i år och vara med vid söndagens fina program Yogomove anordnat av svenska Yogobe.

Inte för att det ligger för mig att gå upp kl 06.00 en söndag, men idag gjorde jag det. Med kaffet i bilens dryckeshållaren och sömnen fortfarande i ögonen körde jag genom ett disigt och småregnigt Stockholm till Stockholmsmässan i Älvsjö och funderade på vad jag önskade få ut av dagen: nya idéer till mina klasser men också egen inspiration och rörelseglädje!

Först ut på morgonen från Team Yogobe var Anna Gordh Humlesjö som bjöd på ett mjukt härligt yogapass. Perfekt att väcka kroppen med. Annas budskap var att yogan faktiskt kan vara ett verktyg till att skapa ett bättre samhälle. Genom yogan, genom det medvetna andetaget kan vi fatta medvetna beslut som leder till fred och kärlek i det lilla.

Anna Gordh Humlesjö

Efter Anna tog en ständigt leende Linda Ahlgren plats på scenen och då fick verkligen mina magmuskler sig en genomkörare. Det var första gången jag provade pilates, och det var definitivt inte den sista. Linda berättade att pilates är en bred träningsform som spänner från det meditativt långsamma till riktig konditionsträning. Dagens pass var ett “mat work flow” med betoning på coreträning. Garanterad träningsvärk väntar imorgon!

Linda Ahlgren

Efter lunch åkte min puls upp i topp igen när coola Elin Wennman höll ett Urban Move pass till hög medryckande musik. Herrejesus, det var länge sen jag hoppade och skuttade så mycket! Nog för att Elin inledde med att betona att vi alla är unika och har olika dagar och att vi alla skulle göra passet till vårt eget, sen dök ändå den där rösten upp i huvudet när jag kände att jag inte pallade “Hallå Lisa, kom igen, du är faktiskt yogalärare och borde orka ett par hopp till!”

Elin Wennman

Dagens sista klass bjöd på ordentligt mys från början till slut. Chillbreeze med Ulrica Norberg. Ulrica berättade om att vara i balans och att tänka variation vad gäller rörelse och aktivitet (något som den här dagen verkligen bjöd på) Var och en av oss behöver fundera på vad vi behöver betona mer i livet, är du inne i en period av aktivitet och stress, kanske behöver du praktisera lugna klasser som hjälper dig att aktivera “rest and digest-systemet”. Flödet var yinyoga-inspirerat men inte statiskt. Underbart skönt.

Ulrica Norberg

Tillbaka hemma efter en fantastisk dag, känner jag mig påfylld från topp till tå. Fyra härliga klasser där jag verkligen har känt glädjen av att röra min kropp och utmana mig själv!”

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.