Livias Yoga
Yoga World
andetagAndningåterhämtningi huvudet på en yogalärareInspirationYOGA MED LIVIA

Ett yogaband och ditt andetag – två enkla övningar för din återhämtning

Nu är jag där igen….det handlar om ANDETAGET!

Varför?

Därför att ANDETAGET är så viktigt och att andas bra är en förutsättning för få ner stressen….jag vet inte du men jag behöver det extra mycket nu då planeringen av hela nästa terminen är i full gång samtidigt som jag håller på att avsluta alla mina kurser och klasser för denna termin. Det är minst sagt mycket nu….

Känner du igen dig?

Så låt oss gå tillbaka till andetaget. Tänk på att du inte bara andas med hjälp av diafragma och lungor. När du andas medverkar egentligen hela din kropp; då diafragman är placerad under hjärtat, får hjärtat nästan en sort massage av diafragmas rörelser, och så får även flera inre organ såsom till exempel lever som generellt är placerad på högra sidan av kroppen.

Testa gärna att rikta andetaget mot en sida av kroppen i tag. Hos många människor  – på mig också – är det lite svårare att vidga bröstkorgen mot högra sidan vid inandning pga lever är liksom “i väg” …hur är det hos dig?

Nedan ser du först mig visa ett sätt att andas aktivt in mot både sidor av kroppen samt mot baksidan i ÖVNING 1,

Och längst ner (ÖVNING 2) visar jag hur du lättare kommer in i en vridning med hjälp av andetaget. Vi vill gärna ofta vrida oss djupare än vad vår rörelseomfång tillåter. Ta hjälp av andetaget istället för att tvinga kroppen in i en position dit den egentligen inte kan gå 🙂

Andas först in mot den sidan av kroppen som är framåtriktad, för att sen andas ut bakåt och in i din vridning.

OBS! I video 2 rör jag nacken onödigt mycket (såg det när jag tittade på filmen hemma och kunde inte filma om). Det är så klart inte nacken som vrids i första hand utan vridning sker i bålen.

TESTA du med! och skriv och berätta om hur det gick!

 

ÖVNING 1: ANDAS IN MOT BAKSIDA AV KROPPEN OCH MOT SIDORNA MED HJÄLPA AV ETT YOGABAND

 

ÖVNING 2: ANDAS IN I DIN VRIDNING

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.