Livias Yoga
Yoga World
AsanasBiomekaniki huvudet på en yogalärareInspirationPropsRörelseYOGA MED LIVIA

YOGA MED FILT – HUR DU GÖR DIN RÖRELSE EXTRA LÄTT ELLER EXTRA TUNG

Stort tack till Maria Lindblad för hjälp med foton och video! <3

EN FILT. En prop som oftast finns var du än praktiserar yoga, inte minst hemma.

Och kanske det vanligaste vi använder en uppvikt filt för är till att skydda knäna vid vissa positioner eller när vi sitter högre upp på mattan med en upprullad filt under sittbenen.

Men har du tänkt på att en filt kan både hjälpa dig i dina rörelser men också vara ett sätt att göra rörelserna svårare och tyngre?

Kolla nedan….

 

Jag tänkte bjuda på en miniserie av inlägg under december som utgår ifrån props eftersom att praktisera med block, fil, bolster och bälte, har blivit lite av min signatur och man kan säga att jag alltid använder props på mina klasser och är rätt stolt över att kunna lära ut denna typ av yoga. Så jag tänkte idag börja skriva lite om du kan använda en uppvikt filt när du praktiserar och visa hur filten både kan underlätta våra förflyttningar men också göra dessa tyngre.

Rörelsen du ser nedan betecknas ibland som den “dansande Shiva” (finns säkert andra sätt att kalla den) och den “tränar” balans men också koordination och styrka (för att göra rörelsen svårare kan du dessutom lyfta foten helt från golvet).

BALANS OCH KOORDINATION I DEN “DANSANDE SHIVAN”

MEN VILL DU GÖRA RÖRELSEN LÄTTARE ELLER VILL DU GÖRA EN REGRESSION I DIN RÖRELSE, GLID MED HJÄLP AV EN FILT SOM HÄR NEDAN

….MEN SAMMA FILT SOM TIDIGARE UNDERLÄTTADE, KAN GÖRA DIN RÖRELSE MYCKET TYNGRE…titta här nedan hur min dynamiska krigare II blir när jag använder en filt under bakre fot. Jag glider visserligen lättare bak när jag kommer in till Krigare II men måste aktivera adduktorerna till max när jag drar filten mot mig eller drar ihop benen mot varandra. Coolt va!

Testa gärna och berätta hur du upplevde dessa rörelser med hjälp av filten! Lycka till!

Foto och videon: Maria Lindblad<3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.