Livias Yoga
Yoga World
årets krönikai huvudet på en yogalärareInspiration

Mitt 2018 – ett häftigt yoga-år helt enkelt (del 2)

I väntan på nya året kommer resten av årskrönika av min 2018….ett häftigt yogaår!

JULI

I juli yogar vi alla utomhus och Yogobe-vännerna sammanställer en ambitiös lista över alla klasser och evenemang som ordnas i landet under hela sommaren. Det är mycket yoga!!!

Jag själv packar det absolut minst nödvändiga vad det gäller kläder och reser hem till solen och havet i Italien. I resväskan packas senaste numret av Yoga World med min första artikeln om Virya yoga rehab,

flera kul böcker om yoga, podcast-avsnitt, och Yogobe-appen med nedladdade inspirationsklasser.

Det blir en lite längre men välbehövlig paus från klasserna med mycket återhämtning.

 

AUGUSTI

Yes, det blir dags att starta undervisning igen och också att möta en av mina favoritlärare – Julie Martin som gästar Sverige och Yogayama varje år och delar med sig av allt hon kan, i form av klasser, speciellt designade workshops till oss yogalärare, inspiration, kloka samtal, livsfilosofi mm mm love her!

Det är efter det, jag också hamnar mer eller mindre av slump på en klass av Gaga dance på Balettakademien som verkligen innebär rörelse för alla (se bilden..)…..så häftigt och en bra komplement till yoga att jag beslutar att fortsätta gå på Gaga under hela terminen.

Vi fortsätter att njuta av en ovanlig lång sommar och i slutet av augusti åker jag ner till Göteborg och bor två dagar i hjärtat av Botaniska trädgården hos min vän Marie samt besöker Studio Flow där min mentor Robin Tåg håller i en ny workshop.

SEPTEMBER

I september är det dags att sätta sig igen på skolbänken vid Nordiska yoga institutet, för att läsa Virya Explore, en kurs där egna praktiken står i fokus. Så bra!

Terminen är i gång på fullt allvar och jag bestämmer mig för att skriva en hel massa om andetaget, och positioner som underlättar andningen och andningsövningar.

Och i slutet av månaden åker jag till Menorca, en av de vackraste öarna i Europa jag har varit på; naturen, stränderna, och så högkvalitativ yoga på retreaten “The language of the Body and the Earth”.

OKTOBER

Oktober blir en yogamånad i Kanadas tecken då de två kända kanadensiska profilerna Brea Johnson med Instagram-konto Heartandbones och Kathryn Bruni Young med podcasten och Instagram-konto Mindful strength besöker Sverige. Och jag är med och lär mig nya saker!

Så jag reser först till Utopia Yoga i Västerås för att lära mig mer om psoas och nervsystemet av Brea och sen till Atmaiyoti för att lära mig mer om hur vi kan integrera mer styrka till yoga av Kathryn Bruni Young.

Jag kompletterar en månad full av inspiration genom att för första gången träffa Garyatri Schriefer där jag lär mig mer om bäckenrörligheten genom Hanna Somatics. Så bra!

Denna månad utbildar jag mig dessutom till webbredaktör på Stockholms universitet 🙂

NOVEMBER

November börjar med roliga och fantastiska Yoga och Dans festivalen YoDa vid Balettakademien där jag presenterar Body Mind Flow Yoga och där jag får nya yogavänner <3

Och i november kommer också den tredje kända Kanadayoga- och rörelseprofilen Jules Mitchell till Stockholm och Yogashakti. Denna inspirerande läraren vars workshop bokades ett helt år i förväg, lärde oss om nyaste inom biomekanik kombinerad med en typ av pedagogik som grundar sig på Hanna somatics.

DECEMBER

December, som ännu inte är slut, börjar med att jag får leda Yoga Worlds första event för er läsare – “Yoga och mys” som vi också höll tillsammans med Wilma & Louise. Det var fantastiskt kul att träffa flera av er som läser min blogg! <3

Och för inte så många veckor sen lärde jag mig mer om Feldenkraismetoden, som vi nu utforskade fötterna med. Workshopen  “Happy Feet” med Feldenkraispedagogen Anna Maria Broberg blev årets sista workshop för mig 🙂

Och i början av december höll jag också min första Yoga-online session för yogalärare! Cliffhanger: jag har ännu inte skrivit om detta nya projekt men passar på här, ifall du har orkat ta dig till slutet av inlägget och berättar att från januari kan du som är yogalärare som behöver en bollplank, få coachning av mig, online eller genom träffar i Stockholm. Skriv till mig till liviwann@gmail.com så berättar jag mer redan nu….

Nu väntar jag med spänning på 2019 och på allt som nya året kommer att ta med sig.

Hälsa, kärlek och loving kindness fortfarande viktigaste av allt man kan önska sig!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.