Livias Yoga
Yoga World
coachningi huvudet på en yogalärareInspirationjobba med yogapersonlig utvecklingYOGA MED LIVIAYogalärareyogalärarsamtal

Drömmen att stödja andra yogalärare blir sann – Yogalärarsamtalet är här!

Att undervisa yoga: bästa jobbet ever som jag alltid brukar säga! Att kunna finnas där för andra människor och förmedla yoga i alla sina aspekter; att skänka lugnet till yogisar vars hjärna är igång 24 timmar på 24 eller guida in de yogisar som bäst får ut sin stress med rörelse genom ett skönt yogaflöde!

Jag tänker ofta att när jag undervisar yoga, är det som jag var ute på speciellt uppdrag 🙂

…..men när undervisningen av yoga blir som vilket jobb som helst som du behöver använda för att betala dina räkningar då försvinner delvis denna förskönande bild av yogaläraryrket, och det uppstår en massa frågor och funderingar kring verksamheten, speciellt om du precis har avslutat din yogagrundutbildning och ska börja undervisa.

Känner du igen dig?

Var ska man börja från för att hitta klasser? Vilket arvode är det rätta att be om? Men också ännu viktigare: vad vill du undervisa? Till vem vill du rikta din yoga?

Att navigera fram i yogabranschen är inte, om du frågar mig, annorlunda än att navigera fram i andra branscher där man jobbar som konsult. Du behöver uppdrag. Hela tiden. Och det är rätt svårt, så pass svårt att många av oss har ett annat deltidsjobb vid sidan av yogalärarjobbet (jag har…).

Oberoende på hur länge vi har jobbat som yogalärare behöver vi dessutom konstant ny kraft och återhämtning och ny inspiration, så att vi kan fortsätta tycka om att undervisa yoga. Vid sidan av jobbet är det också, om du frågar mig, superviktigt, att fortsätta förkovra sig i ämnet; t ex om du undervisar en typ av yoga som fokuserar på asanas och rörelse, behöver du hänga med i utvecklingen av forskning om kroppen och dess biomekanik. Och även här kan man behöva vägledning.

Då jag själv varit i praktiskt taget alla de situationer beskrivna ovan och saknat flera gånger en bollplank att dryfta saker med, har jag under längre tid gått och drömt att kunna skapa en tjänst som kan låta mig stötta andra yogalärare som kanske också hamnar i dessa situationer. Jag har “i mitt tidigare liv” varit mentor av biologistudenter och senare också arbetat som utbildad hälsocoach. Olika ämnen men samma princip och mål: att coacha andra.

Och för ett par veckor sen blev drömmen äntligen sann! Du, yogalärare, som behöver stöd att navigera vidare i yogabranschen kom på YOGALÄRARSAMTALET (en gång eller fler) med mig, online eller i Stockholm!

Jag blir din bollplank!

Hör av dig till mig så får du alla detaljer och information.

VÄLKOMMEN!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.