Livias Yoga
Yoga World
elasticitetFasciaInspirationYogaYOGA MED LIVIA

Inspirationssekvens – yogarörelser som främjar fascians elasticitet

Foto: Maria Carlson.

Som jag skrivit i mitt tidigare inlägg är en av de egenskaper som kännetecknar fascia dess fantastiska elasticitet som också gör att vi har stor förmåga att fysiskt återhämtas (resiliens).

Idag hade jag lite tid över innan min klass och passade på att låta mig inspirera av helgens utbildning i Anatomy Trains in motion och försöka skapa en yogasekvens där några rörelser försöker träna just fascians elasticitet; här nedan ser du två videon (samma sekvens (i stort) sett framifrån och från sidan), där du kan se detta på två ställen i sekvensen; dels när jag står vid högt utfall och kommer in och ut en stående sidofällning och dels när jag gör detsamma fast i en variant av det som kallas för 90/90 hips position, dvs jag står i kort utfall med ett knä i golvet.

I båda fall sträcker jag ut ena sida av kroppen genom att förlänga en arm allt jag kan, och sen komma ut till sidofällning med samma längd i kroppen  – loading av fascia- för att sen nästan “låta armen studsa tillbaka” till utsträckt position -recoil. En sort rörelse som går ut på att återanvända den kinetiska energin i fascian.

Testa och skriv gärna samt ställ frågor om detta!

Video 1

Video 2

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.