Livias Yoga
Yoga World
andas bättreBiomekanikrörlighetryggStyrkaworkshopYOGA MED LIVIAYogalärare

Yoga mitt i Smålands skogar, går det? Det är väl klart det gör!

Foto: Theres Käsper

Går det att etablera ett yogaföretag i ett mindre samhälle där yoga inte finns? Klart det går om man bara bestämmer sig!

Häng med här så får du läsa om min workshop i byn Hjältevad och du får också en inspirerande berättelse på hur det är att starta upp yoga i en mindre ort, i alla fall om man heter Theres Käsper 🙂

Foto: Theres Käsper

 

Idag snöar det igen i Stockholm och kanske också vid andra delar av Sverige. Men igår lyste solen på mig under hela min långa resa ner till vännen och viryayogaläraren Theres Käsper som driver sitt fungerande yogaföretag mitt i Smålands hjärta.

Theres som driver Yoga med Theres 🙂 Foto: Theres Käsper.

Då min workshop-tour genom Sverige fortsätter, efter mysiga besök i Enköping och Gävle hade turen kommit för mig att åka tåg ner till Nässjö igår. En bra bit från den staden, vid en liten by med namnet Hjältevad, bor kompisen och yogaläraren Theres som bjudit mig till sin yogaspace med min workshop Yoga och Rygg. Så tidigt på morgonen igår morse klev jag på Köpenhamntåget och vid 9-slaget var jag redan framme till Nässjö där Theres väntade på mig med bil för att ta mig ännu djupare in i de småländska skogarna.

Goliat 🙂 Foto: Theres Käsper.

Det är här ute på landet i ett charmigt hus från c. 1920-talet där Theres och hennes man Rickard bor, tillsammans med hunden Goliat och katten Korven, och snart också med en liten bebis som kommer att komplettera fint denna riktiga yogifamilj…. för inte nog att Theres har startat och etablerat yoga här i landsbygden, hon har också inspirerat så mycket sin man till yoga att Rickard bestämt sig för att även han blir viryayogalärare! Så kul!

Rickard Käsper, Theres man och blivande Viryayogalärare (du blir också en superbra lärare!) 🙂 Foto: Theres Käsper.

Theres och Rickard renoverar sitt gamla hus som både varit Theres och Theres pappas barndomshus, och de planerar nu för fullt för att öppna yogastudio och flytta yogaverksamheten med klasser och workshops till ena våningen av huset! Jag har redan själv bokat in mig där med ny workshop… 😉

Efter lite hustitt igår, kom vi så småningom iväg till skolan där Theres håller än så länge sina veckoklasser och där jag också skulle ge min workshop. På vägen dit hann vi passera den enda lanthandeln som finns i närheten. Och denna affär sålde till och med Yoga-teet! Det är så klart Theres som har beställt teet till sina yogisar!

Jag hinner känna av tydligt den mysiga stämningen i byn, i Hjältevad hälsar alla på varandra och gärna stanna och småprata när man ses….(det påminner en hel del om min italienska sommarby Dolceaqua) och det märks att livet är bra mycket lugnare här och mer harmoniskt än livet i Stockholm….byn ligger dessutom inbäddad i de småländska skogarna och närheten till naturen är påtaglig! Vid tillfälle under workshopens gång när deltagarna jobbade två och två kom jag på att tänka att “medan jag undervisar yoga går det faktiskt lodjur och älgar runt oss” och jag såg framför mig hur kattugglorna, som Theres berättat har kommit tillbaka till området, flyger runt om nätterna….fattar vad häftigt!

Efter att ha hunnit göra i ordning lokalen för workshopen genom att plocka fram mattor och alla props som Theres själv skaffat in för att hålla Viryayoga, kom äntligen in alla “mina” yogisar, som tagit sig dit från olika gårdar när och fjärran (ofta hästgårdar berättar Theres).

Foto: Theres Käsper.

Flesta av yogisarna berättade att de brukar praktisera yoga med Theres varje vecka men det fanns även några nya deltagare som lockats dit av ämnet Yoga och rygg. Och Theres berättade också hur hon byggt upp sin verksamhet från scratch och hur flera och flera människor med olika förutsättningar, åldrar och behov har gradvis hittat till yogaklasserna och stannat kvar efter att de testat yoga, just för att de insett hur mycket yoga kan bidra till bättre livskvalitet, vare sig du har behov av fysisk yoga med rörelse, att andas bättre eller om du har behov av finna ro och stillhet.

Yoga har liksom allt.

Jag kom hem vid kl 21 igår och var rätt så trött mest för att jag hade vaknat tidigt samma morgon, men jag var och är fortfarande superglad efter mitt lyckade besök hos Theres och Rickard! Det har varit givande på flera plan att undervisa i Hjältevad och fantastiskt att se hur Theres genom egen vilja (hon har mycket sån…) och hängivenhet har lyckats med att starta upp och etablera yoga ute på landet där yoga inte fanns, i enlighet med det som också är mitt motto att Yoga är för alla!

Min workshop-tour fortsätter nu med STOCKHOLM den 23/3 vid Kroppsverkstan och NORRKÖPING den 28/3 vid Kia Body in Balance. Kolla under fliken KOMMANDE WORKSHOPS för direkt anmäla mm.

Och skriv gärna om du vill att jag kommer till din stad med Yoga och Ryggens workshop! <3

….och Korven! <3 Foto: Theres Käsper.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.