Livias Yoga
Yoga World
AsanasInspirationRörelsevariationUppvärmningYOGA MED LIVIA

En uppvärmningssekvens med fokus på rörelsevariation

Det råder inget tvivel att vår kropp mår som bäst när vi låter den röra sig på ett varierande sätt. Det gäller både när vi praktiserar yoga och när vi tränar. Däri vikten att både ha en vardag och en yogapraktik där du ändrar på positioner och rör dig på det hela taget på ett så allsidigt sätt som möjligt. Tänk att, trots de väldigt många åren som har gått sen stenåldern, har vår biologi och vår arvsmassa inte ändrats särskilt mycket. Vi har alltså mer eller mindre samma fysiska förutsättningar som våra förfäder och att röra oss ofta och ett varierande sätt är liksom vårt naturliga tillstånd ….detta trots att vi lever på ett helt annat sätt….

Biologen i mig tar ibland över….men nu tillbaka till yoga och praktiken….

Om det finns någon del av ens praktik där man verkligen kan lägga in rörelsevariation för ett supergott syfte är UPPVÄRMNINGSDELEN dvs direkt efter centreringen och innan vi börjar utöva större rörelser. Det är under uppvärmningen att vi värmer upp de strukturerna – leder, muskler och ligament- i kroppen som vi kommer att använda under praktiken och ju flera planer vi kan låta kroppen röra sig i och ju större variation i vinklar, tempo och repetitioner, desto bättre!

Nedan kommer min uppvärmningssekvens för dagen. Sekvensen var inte planerad utan jag improviserade utifrån den klassen som jag skulle sen undervisa 🙂

Varsågoda!

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.