Livias Yoga
Yoga World
Body Mind CenteringEmbodimentInspirationworkshop

På “Embodying Presence & Resonance” -workshop i Body Mind Centering med Myra Avedon

Denna vecka är superspeciell för mig!

Stockholm och mer specifikt fina studio Pranama yoga gästas av amerikanska movement läraren Myra Avedon som är en mycket känd profil inom metoden Body Mind Centering. Under fyra dagar har jag den fantastiska chansen att förkovra mig i denna metod som jag länge velat veta mer om.

Häng med så berättar jag mer!

Body Mind Centering (BMC) definieras såhär av sin egen skola (The school for Body Mind Centering): “Body-Mind Centering® (BMCSM) is an integrated and embodied approach to movement, the body and consciousness.”. Med andra ord är BMC, som utvecklades av Bonnie Bainbridge Cohen, en egen metod där rörelse, fysiska förnimmelser integreras med sinnesupplevelser i syftet att uppnå en djupare kontakt mellan kroppen och sinnen. Inom BMC används dessutom beröringstekniker och rösten samt de vibrationer som denna producerar. Metoden är baserad på upplevelse varför det inte är så lätt att beskriva den på det värdiga sättet som den förtjänar. Du måste egentligen uppleva Body Mind Centering!

Jag kan berätta att jag själv upptäckte BMC genom en av mina lärare som också tipsade om en av de mest kända böckerna för ämnet, Linda Hartley’s Wisdom of the Body Moving (fantastisk bok!) och sen jag läste boken första gången (har läst om boken flera gånger sen dess eftersom den är så bra, om än lite äldre i vissa avseenden) har jag sökt mig till andra källor för att lära mig mer om Body Mind Centering.

Ballonger och tvättsvampar: våra props för idag!
Foto: Marie Romani <3

Så ni förstår lyckan att denna vecka få vara med på en teacher training med en lärare som under många år varit co-director of The School for Body Mind Centering! Myra Avedon är utbildad psykolog, och certifierad i massage terapi, samt har kunskap i osteopati och craniosakrala tekniker och har lärt ut Body Mind Centering-metoden under hela 30 år vilket märks klart i hennes säkra sätt att guida oss många yogalärare som kommit för att lära oss mer av henne.

Huvudtemat för denna fyra-dagars workshop är hur vi kan bli mer medvetna om oss själva och hur denna större egna medvetenhet kan sen användas när vi relaterar oss till andra, inte minst till våra yogadeltagare.

Idag som var första dagen av workshopen, har vi utforskat hur rörelse och förhållandet till rymden runt omkring oss kan bli till meditation samt arbetat med kroppsmedvetenhet och användning av cellulära andetaget, en typ av andetag som går ut på att aktivt andas in mot alla delar i kroppen så att förnimma andetaget i varje cell av kroppen. Effekten av detta sätt att andas är fantastiska och innebär en konkret aktivering av det parasympatiska – lugn och ro – nervsystemet.

Imorgon och ända fram till fredag förkovrar jag mig vidare och lär mig mer av denna somatiska, spännande metod, som jag tänker jag vill försöka lägga till mer av i mina yogaklasser.

Pranama Yogastudio <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.