Livias Yoga
Yoga World
återhämtningKollberggårdenÖlandRetreatYoga och ridningYogaretreat

Att våga följa sina -yoga- drömmar – min egen yogaretreat på Öland

Fina kläder från 2Systrar och fin mala från Amandas mala. <3

Hej alla! Just hemkommen efter en otroligt fin vecka på Öland där jag förvekligade ännu en av mina drömmar. Följ med mig nedan när jag berättar om hur det gick med min första yogaretreat på magiska Kollberggården och om mitt första gångs deltagande vid Space of Love festivalen uppe vid Böda Sand!

Vid lilla staden Mörbylånga på Öland finns en magisk plats, en stor gård från 1800-talet med en pampig huvudbyggnad och flera röda stugor från samma tiden.

Kollberggårdens huvudbyggnad

Precis överallt runt dessa anrika hus breder det ut enorma hästhagar som är 19 vackra islandshästars hem. Där betar hästarna fritt och ser ut att vara superlyckliga 🙂

<3

Det är Kollberggården som ägs av vännen och yogaläraren Malin Kollberg med familjen och det är där jag har tillbringat min senaste fina vecka. Lyllos jag…

Till Kollberggården anlände jag i tisdags och kunde redan då bekanta mig med de vackra naturomgivningarna. Öland är alltid vacker men egentligen är det nu det är allra bästa tiden på Öland, eftersom ön är fortfarande jättegrön och allt blommar, fåglarna kvittrar oavbrutet i buskarna, näktergalen “kluckar” om nätterna och lärkorna svävar högst uppe i himlen på dagen.

Ett paradis!

Och just samtidigt som jag kom till Öland blev det dessutom sommar på riktigt i större del av Sverige och det var soligt under nästan hela min yogaretreat!

Min <3 retreat skulle börja på fredag men jag åkte någon dag innan det, för att därifrån kunna först åka ända upp till Böda Sand och Space of Love festivalen som jag tidigare skrivit om här.

Space of Love som är till stor del en utomhusfestival (även om vissa workshops som min egen hölls inomhus) är verkligen en festival med stort hjärta.

Väldigt många deltagare färdas hit år efter år och det rådde stor gemenskap och vänskap på festivalen. Man kan säga att umgänget mellan människor var ett av de viktigaste inslag på festivalen, som dock också bjöd på ett ambitiöst program.

Varje dag under hela 10 dagarna, började festivalen med en sadhana kl 4.30 vid soluppgång, för att efter det fortsätta hela dagen och hela vägen fram till sent på kvällen med workshops om yoga, dans, cirklar och shamanistiska ceremonier m m. Här fanns det musik, cirkus för barn, teater och vandringar i trollskogen och det fikades och umgicks på stranden, vid bageriet och överallt på de stora gräsmatteytorna som Böda sand camping bjuder på.

Så fort jag anlände till Böda Sand Camping som nu bara gästades av oss yogisar, blev jag lugn och avslappnad av all grönska, sandstrandens värme och det mysiga ljudet av havsvågorna.

Min workshop som både innehöll Body Mind Flow yoga och yoga nidra gick superbra och det var många som dök upp….så pass många att vissa inte fick plats i lokalen….hoppas på utomhusplats nästa år 🙂

Foto: Akasha 🙏

Dagen efter, när jag äntligen fick lite tid att själv utforska denna mysiga festival fastnade jag för Gong-badet som fantastiska Beatrice Nilsson och Mattias Sundman höll tillsammans vid lunchtid under alla festivalens dagar.

Mattias och Beatrice alltså…de där två är fantastiskt duktiga på att skapa magi med hjälp av Gong och många flera andra instrument, och om du inte har varit och lyssnat på dem måste du bara göra det!

Det jag håller är en rain stick och när du vänder på detta rör upp och ner låter det precis som regnljudet, fantastiskt!

I torsdags var det sen dags att färdas tillbaka till hästarna och Kollberggården och vänta in mina 15 fina deltagare som reste till Öland från precis hela Sverige för att praktisera med mig, lära sig mer om yoga och rida islandshästar.

Utöver två yogaworkshops med fokus på rygg och höfthälsa, somatiska meditationer och yoganidra samt två långa yogaklasser

Foto: Malin Kollberg

och ridning hann deltagare också med besök till vackra blomsterlokaler, en shoppingtur på Naturbokhandel, spa utomhus med badtunna och bastu och så god mat och mysiga samtal tillsammans.

Jag tror att varje yogi fick med sig hem fina minnen för livet av retreaten och flera nya vänner samt fyllde på med energi för många veckor framöver.

Helt enkelt en riktig smygstart av sommaren och en satsning på egen hälsa och återhämtning!

Då förfrågan har varit stor och några har redan bokat om sig kommer jag att göra retreaten nästa år igen den 4-7 juni! Häll utkik för early bird priset som kommer snart 🙂

Retreaten gav mig också fina minnen för livet <3 men också större självförtroende och en ännu starkare vilja att våga göra mer av det jag vill göra. Att våga leva på det sättet som jag vill leva.

Tack till Malin Kollberg för fantastiskt fin boende och mat vid Kollberggården och för din fina vänskap! <3

Tack till 2Systrar för mina fina festivalkläder och till Amandas mala för min fina mala!

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.