Livias Yoga
Yoga World

Ni vet rörelsen “Trä i nålen” där man ligger i barnets position och som detta namn antyder, trär man i armen (nålen) under den andra armen för att sen ta spjärn av fingertopparna och lyfta upp den axeln som är överst? Det ger en skön vridning i stor del av kroppen, inte minst i ryggen.

Just på grund av rörelsen startar från barnets position och är en vridning, kan den ibland kallas för Parsva (sida) Balasana (barn) även om jag undrar om detta sanskritnamn inte egentligen är ett nytt och konstgjort namn….positionen känns inte som en av de få gamla men jag kan ha fel förstås….någon som vet?

Hur som helst, finns det många flera sätt att använda sig av denna rörelse som ger en skön vridning i bröstryggen. Genom att jobba dynamiskt kan du dessutom också utforska hur våra fasciastråk hänger ihop genom “spirallinjer” som löper tvärs genom kroppen.

I min video nedan här ser du fyra varianter i ett miniflow.

Trä i nålen i Uttanasana

I första lilla sekvensen “trär jag i nålen” från stående framåtfällning Uttanasana. Du kan antingen sträva efter att hålla den bärande armen utsträckt hela tiden eller så släpper du denna mer strikta biomekaniska sätt att röra sig och utforskar lite mer fritt vad som händer i vridningen när du tillåter denna arm att böja sig lite när du vrider.

Trä i nålen i utfall

Sen kommer jag så småningom in till ett utfall och “trär jag i nålen” i utfallet.

Hur förändras vridningen när du lägger till balansen?

Trä i nålen vid alla fyra

Sist går jag nere till alla fyra och utforskar först “trä i nålen” med händer på klossarna och sen med händerna direkt på mattan.

På vilket sätt skiljer sig rörelse i ryggen och beter sig axellederna lika eller inte i de två rörelserna?

Vad händer i vridningen när den bärande armen tillåts att böjas?

Testa gärna och återkom, så får vi se om du upplevde detsamma som jag!

Och du vet att till hösten kommer det nya chanser till min WORKSHOP OM RYGG! Fråga gärna din Yogastudio om du vill att kommer till dig med min Yoga och rygg!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.