Livias Yoga
Yoga World
Alla kategorier

Livia fitness får ny identitet – välkommen in till Livia’s yoga!

Det är lite av en identitets kris men det känns sammanlagt bra! Efter hur många år som helst har mitt företag bytt namn från Livia fitness till Livia’s yoga!

Du som läser min blogg för första gången undrar kanske vad det hela handlar om….låt mig för berätta lite om vem jag är och hur jag hittar in till yoga 🙂

Jag kommer från Italien….

…som jag lämnade som 19 år gammal och kom till Sverige som nyförälskad i en svensk kille….kanske inte så originellt…hur som helst, efter ett år av studier i svenska språket kom jag att påbörja min naturvetarkarriär. Jag har ett Filosofiemagister-examen och ett doktorsexamen i biologi, närmare bestämt i ämnet Systematisk botanik som jag också är docent i vid Stockholms universitet.

Under många år av biologistudier och ännu flera år av Vetenskapsrådets finansierad forskning i detta ämne, både utomlands och vid Naturhistoriska riksmuseet, kom jag fram till att jag hade forskat nog och trappade ner min forskartjänst. Jag har mycket att tacka min karriär som akademiker och botanist. Den har format mig i mina värderingar och hjälpt mig att utveckla en större känsla för vad som är vettigt eller inte. Dessutom har jag, som botanist, rest världen runt, och faktiskt besökt alla kontinenter utom Antarktis….sånt som bara botanister som behöver samla sitt växtmaterial gör…. 😉

Livia fitness föds samtidigt som jag blir tränare

Under de sista åren jag jobbade som forskare hade min hälsa dock försämrats på grund av stress och prestation som ofta följer med en akademisk karriär så jag skickades ner till gymmet av min husläkare. Och hittade TRÄNING <3….och blev friskare, lyckligare och mer avslappnad av att träna styrketräning, dans och så yoga förstås som fanns med vid allra första början. I takt som jag själv mådde bättre och bättre av all träning jag gjorde, föddes också en klar idé att hjälpa andra i samma sits genom att jobba med träning.

Så jag började studera till och blev personlig tränare, kostrådgivare, hälsocoach och mammamagetränare samt startade min egen firma Livia fitness som erbjöd träning och kost.

…men yoga då?

Efter ytterligare många år av tränarjobbet, kom jag fram att jag ville ta en paus och göra det jag velat göra under många år, dvs förkovra mig i yoga. Från att ha praktiserat yoga många år men mest som komplement till träning och nästan bara vid träningsanläggningar kastade jag mig därför rakt in i en 200 timmar yogautbildning och blev så småningom yogalärare. Nu har jag över 500 timmar i utbildningar i Yoga och är registrerad vid Yoga Alliance som 500-RYT samt över 700 timmar av yogaundervisning på klasser, workshops och även en retreat!

Livia’s yoga är nu född!

Sen dess har jag successivt trappat ner mitt jobb som personlig tränare och istället ökat arbetet som yogalärare och utbildare i yoga och idag jobbar jag bara med yoga (och delvis som administratör).

Så nu var tiden äntligen inne att byta namn på mitt företag och dess logotyp så att de faktiskt återspeglar helt vad jag egentligen jobbar med nu dvs YOGA.

….lite av ett identitets kris kanske …..eller kanske ett genomarbetat beslut!

Jag är superglad att ni hänger med mig i mina yogaäventyr! Fortsätt gärna!

Loggan är designad och ritad av fantastiska Emma Hulthén som hänger med mig i alla mina karriärbyten! Emma illustrerade en gång i tiden mina vetenskapliga publikationer på den tiden när jag höll på med beskrivning av nya växter!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.