Livias Yoga
Yoga World
Doug KellerYogalärareYogaterapiYogautbildning

På avancerad yogautbildning i yogaterapi med Doug Keller

Precis hemkommen från en tredagars immersion i yogaterapi med Doug Keller som är någon av de legendariska, superduperkunniga yogalärare från utlandet som min lika fantastiska yogaskola Nordiska yogainstitutet har ett nära samarbete med. Tack vare detta kommer Doug regelbundet till Sverige och verkligen dela med sig av det mesta kring detta spännande ämne som också är vid basen av den 1-åriga yogautbildning i Viryayoga rehab som jag stolt har undervisat i nu fyra år!

Men vad menar vi egentligen med yogaterapi och finns det något sånt?

Jag ger dig min åsikt som också är i överensstämmelse med det som står i Dougs böcker och som denna terapeutiska immersion bygger på.

Yogalärarna är inte terapeuter, i alla fall inte om de inte är utbildade i fysioterapi eller annan typ av riktig terapi. Några är det förstås, men vi andra som inte är det, ska således inte “leka terapeut”.

Vi ska inte syssla med att ge diagnos eller behandlingar. Däremot kan vi som har vidareutbildning som tillåter detta, använda oss av denna yoga på ett sätt som kan hjälpa enskilda individer att rehabilitera efter det att denna/denne har fått en diagnos och blivit behandlad (vård). Vi samarbetar alltså gärna med riktiga terapeuter men inte ger oss på att leka terapeut, när vi inte är det.

Vid basen av yogaterapin definierad så finns det idén att vi genom rörelse, yoga och rörlighetsträning samt genom att jobba med andning och fyogafilosofi kan bidra till att stärka individen enligt det som individen behöver mest.

EMPOWERMENT – ett ord som jag tycker är svårt att översätta på ett bra sätt till svenska – är det vi egentligen sysslar med när vi inom PT yoga använder oss av yoga för att lyfta och förbättra livskvaliteten för andra.

Och jag kan bara avsluta med att säga att jag älskar att kunna jobba med detta för att det jag att mitt arbete känns ännu mer betydelsefullt <3

Skriv gärna till mig om du vill boka PTyogatid med mig!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.