Livias Yoga
Yoga World
Awakening the spineYodafestivalYoga and Dance festivalYoga festival

YODAFESTIVAL 2019 – SÅ MYCKET GEMENSKAP!

Det är bara några dagar efter med fantastiska känslan är kvar efter en så fin helg full med vänner och gemenskap, otroliga yoga- och dansklasser, mantra-sjungande och långa meditations och Pranayama stunder. Och så kramar….i mängden! av mina yogalärarvänner, många gamla och några nya, och kramar av alla yogisar som gör Yodafestivalen till den fantastiska årliga festen som den är!

Festivalen började redan i fredags med hela tre Master klasser i särklassen! London-baserade Stewart Gilchrist höll i tre timmar av sin egen Vinyasa Krama och kompetenta Amir Jaar på kundaliniyogaklassen Fire Dance. Själv valde jag den tredje av dessa Master-klasser, dansworkshopen med namnet Root and Rise som blev verkligen en upplevelse!

Jo Hardy!
Foto: Julia Carlsson

Angelica och Jojo som är eldsjälar bakom Yodafestivalen hade nämligen bjudit hit engelska psykoterapeuten och dansläraren Jo Hardy, skapare av Movement Medicine där dansens enorma terapeutiska effekter är i fokus. Och visst flödade endorfiner efter dessa tre fantastiska timmar och klassen var så bra att jag bara “var tvungen” att ta en av de ytterligare två pass som Jo hade under helgen- nämligen klassen Open floor.

Angelica och Jojo <3

Festivalen fortsatt sen hela långa lördagen och söndagen och många var de klasser jag ville gå på, flera av dessa samtidigt…igen skulle man velat klona sig….

Så var jag så tacksam och glad att kunna ägna flera timmar av min lördag åt meditation och andning guidad av vännen Magnus Fridh som höll i en superfin klass med både rörelse och stillhet.

Magnus <3 Fridh

Och efter detta var jag helt mentalt förberedd på att ägna mig helhjärtat till de fantastiska 40 yogisar (ja, jag räknade er eftersom ni var så många som kom! <3) som kom på min klass “Awakening the spine”.

Foto av Linda Sofie <3

Klassen var inspirerad av Vanda Scaravellis bok med samma namn. Vanda som var italienska som jag, var en av de första (och dessutom en kvinna) att förstå hur viktigt det är med rörelse för kroppen. Hon skrev om rörelse som kroppens egna musik och att vi behöver känna in hur rörelsen upplevs i kroppen.

Utöver detta hade Vanda Scaravelli också en passion för ryggens rörelser och definierade ryggraden som den delen av kroppen som förbinder nedre delen av kroppen med övre. Om nedre delen av kroppen rotar sig neråt med hjälp av gravitationskraften kan övre delen av kroppen uppleva en känsla av lätthet och förlängning, skrev Vanda, också det som vi strävade efter att uppleva på klassen som hade rörligheten i ryggen som fokus.

TACK ALLA FINA YOGISAR SOM KOM! <3

Mattias, Monika, Mateusz och Bea <3

Lördagen avslutade med en lång och väldigt stämningsfull Gong bad med de fyra magiska gongmästarna Monika Vasic, Mattias Sundman, Mateusz Krawiec och Beatrice Nilsson. Detta, tycker jag, är alltid en av de höjdpunkterna på festivalen! Vibrationerna och ljud har nämligen också en otrolig terapeutisk effekt på oss och avslappningen på Gongbadet är total och så behövlig!

Monika och Mateusz <3

Söndag blev för mig en mysdag med många fina möten. Med Yoga World bloggarvännerna Elina och Linda Sofie som jag fick en kopia av hennes fina bok från (återkommer om denna!) och med vänliga yogisar som jag träffade på Space of Love festivalen i somras, på mina workshops runt i landet och med yogakompisar som fina ni som läser min blogg eller följer mig på Instagram.

Så fantastiskt att äntligen träffas IRL!

Här är Elina som står vid Yoga Worlds monter och visar vår fina tidning och runt denna monter pågår den färgsprakande basaren som alltid är en del av festivalen. Här äter man god mat tillsammans med vänner eller får massage av duktiga terapeuter!

Så bjöd söndagen även på spännande klasser, t ex den med Amir Jaar och sin skapade Yindalini tantra där vi sjöng mantra, och övade rörelser från Kundaliniyoga, Pranayama och andra avslappnande tekniker i syftet att sakta ner tempot och härmed uppnå en större avslappning.

Så bra!

Sammanfattningsvis är Yodafestivalen 2019 en fest att minnas och en riktig kärleksboost. Snart kommer biljetterna till nästa år att släppas och jag längtar redan till nästa november!

STORT TACK TILL JOJO OCH ANGELICA SAMT TILL ALLA YOGISAR SOM HJÄLPTE TILL PÅ FESTIVALEN, ALLA YOGA OCH DANSLÄRARE SOM BIDROG MED KLASSER OCH FÖRELÄSNINGAR!

TACK TILL YOGIA FÖR ATT JAG FICK VARA EXTRAFIN PÅ FESTIVALEN!

YODAFESTIVALEN ÄR GEMENSKAP!

Foto: Linda Löfroth🙏

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.