Livias Yoga
Yoga World
acceptansfilosofiska temati huvudet på en yogalärareLivias reflektioner

Att ta sig till och från i livet och yoga…

Du vet den känslan som man ibland kan uppleva att vilja vara på ett ställe men samtidigt vilja vara annanstans….eller om du kanske känner att du måste agera på ett visst sätt för att det förväntas av omgivningen hemma eller på jobbet, men du känner egentligen för att lösa det på ett helt annat sätt?

Denna vecka har jag varit i liknande situation som den beskriven ovan. Jag har känt att min närvaro krävdes i mitt hemland vid sidan av en sjuk släkting men samtidigt hade en sida av mig hellre velat stanna kvar här hemma i Sverige och fortsätta jobba på som vanligt. Inte för att inte vilja hjälpa till utan mer för att inte behöva se någon närstående lida, såsom det också blev.

Du kanske undrar vad detta har att göra med yoga?

Yoga skapar, om du frågar mig, en alldeles utmärkt ram att utforska vår förmåga att stanna kvar i situationer som inte alltid är så bekväma istället för att ta oss därifrån. Tänk bara hur du känt när du behövt stanna kvar i flera andetag i nedåtgående hunden eller i en annan för dig fysiskt krävande position. Och tänk också på hur du upplever stillhet i barnets eller valpens positioner….kan du vara stilla i kroppen eller blir du också, som många andra, otålig och vill bara resa dig och börja röra på dig igen?

Fundera gärna på detta, såsom jag gör, och återkom med dina reflektioner om hur det är att vilja en sak och samtidigt behöva göra det motsatta.

Glad söndag!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.