Livias Yoga
Yoga World
återhämtningBreath and relaxvinterretreatYogaretreat

Återhämtning – min vinterretreat på Öland

Foto: Malin Kollberg
Foto: Malin Kollberg <3
Mina vackra kläder är av Yogia

Jag har precis kommit hem från Öland där jag för första gången har haft glädje att hålla en yogavinterretreat!

Platsen är den fantastiska hästgården Kollberggården där jag redan haft en sommarretreat i år och där närheten till djur och naturen är påtaglig.

Och närheten till naturen och det otroliga lugnet som bara skogen och havet ger har varit teman för retreaten Breath & Relax.

Retreaten började i fredags med en klass som fokuserat på ryggens rörlighet. Tillsammans praktiserade vi i nittio minuter i ett mjukt och behagligt rörelseflöde som kändes välgörande för alla som har rest långt ner till Öland. Precis vad man behövde då för att stretcha ut kroppen!

Med god hemlagad mat, levande ljus och ett glas rött bröts isen lätt mellan deltagare på retreaten och fredagskväll fick vi en lång mysig middag i gott sällskap!

På lördag vaknade vi tidigt för en mini frukost med yogurth och frukt med hästarna betande utanför vårt hem, och gick sen “all in” på min nya workshop “The power of Breath” som handlar om andetags potential och andnings anatomi och där vi praktiserar Pranayama-övningar.

En brunch med allt gott man kunde tänka sig väntade sen oss efter workshopen.

Mätta och belåtna nyttjade vi sen ljustimmarna på dagen och åkte till en fantastisk strandäng kantad av ek- och hasselskogen.

Där promenerade vi också tyst en lång stund och praktiserade mindfulness med betande kossor kring oss som också tydligen praktiserade mindfulness på sitt sätt 🙂 vi kramade också träd i syftet av hitta större grundning i oss själva. En fin upplevelse!

Väl hemma igen väntade varm choklad och hemlagade snickers som Malin gjort i ordning sen tidigare. Och för de som ville fanns det också möjligheten till ridning eller till PTyoga med mig vilket valdes av tre stycken i gruppen 🙂

Efteråt höll jag en lång klass restorative yoga som blev mycket uppskattad och som blev en fin övergång till vår lördagsmiddag. Erfarenhets utbyte och livsberättelser i en trygg grupp fick avsluta dagen 🙂 I love it!

Foto: Malin Kollberg <3

Idag bjöd jag på en klass av ännu en av mina specialiteter, favorityogan Virya Rehab yoga där vi jobbar med block, filtar, bolstrar och även med vägg som referenspunkt. Efter en god lunch med hemlagad knäckebröd och linssoppa och efter ännu mer häst-gos var det dags att säga tack för denna gång och på återseende till mina vackra yogisar och till Kollberggården <3

Men håll i hatten för att redan den 4-7 juni 2020 är jag på Kollberggården och Öland igen och då är det också blommor, fåglar och sol utöver yoga, hästar, skogen och havet!

Skriv till mig om du vill boka plats på Försommarretreaten! Gör det nu redan då det redan är bara få platser kvar 🙂

Tack Yogia för fina yogakläder!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.