Livias Yoga
Yoga World
CommunityInspirationYoga festivalYoga Games

Yoga Games Stockholm har börjat och pågår hela helgen!

Första veckan i februari betyder bara en sak för väldigt många av oss som älskar yoga: det är dags för Yoga Games i Stockholm igen! Ett kärt årligt återkommande yogaevent på tjusiga Münchenbryggeri, som ligger precis vid vatten och med Stadshuset i bakgrunden.

Häng med så berättar jag om de favoriter som jag hann uppleva idag och om det spännande utbudet som helgen bjuder på!

För dig som inte känner till eventet, är Yoga Games största yogafestivalen i Sverige (och numera även i Danmark) och samlar yogaintresserade från nära och fjärran i tre långa dagar. Varenda en av dessa dagar bjuder på en mängd olika klasser, workshops och föreläsningar, och det är då man är tacksam över att man måste boka de klasser/workshops som man vill gå på i förväg, så att man i lugn och ro har hunnit välja ut de klasser man vill prova, eller skrivit in i almanackan de klasser som sina favoritlärarna ger ur detta stora utbud. Yogautbudet är alltså stort!

Vid sidan av dessa workshops, klasser och föreläsningar bjuds det också på en serie av gratis klasser under lördag och söndag. Dessa behöver du inte alls boka innan och det är superfint att festivalen genom dessa klasser skapar möjligheten för fler att ta del av yoga.

På Yoga Games finns det också en basar där du kan handla yogautrustning, te, och yogakläder samt även prata med några av de större yoga-aktörer i Sverige, såsom min yogaskola Nordiska yogainstitutet, Global yoga och så vännerna från Yogobe, bara för att nämna några.

När jag kom till Münchenbryggeri till lunch idag, direkt efter min yogaklass i Solna, hade jag turen att lyssna på en liten del av spännande föreläsning. Vännen och yogakollegan Sara Hoy, som förkovrar sig i forskning kring yoga sen en tid tillbaka, föreläste för många i publiken, om stress som kan vara både positiv och negativ. Genom teori och också praktiska övningar belyste Sara om hur man kan blir bättre på stresshantering med hjälp av den rörelse och stillhet som yoga erbjuder.

Sara Hoy <3

På eftermiddagen var det sen dags för ännu en vän och yogakollega, Helena Wintres flödande klass “Flow and glow” som handlade om Agni som är solen, hetta, värme och passion, hur vi kan väcka upp allt detta inom oss genom ett yogaflöde som fokuserade på styrkan i coren, lungor och hjärta, samt det som eventuellt bromsar oss från att känna passion och energi inom oss.

Både Sara och Helena är tillbaka med en föreläsning (Sara) och flera klasser (Helena) även under helgen och tillsammans med dem presenterar många flera duktiga yogalärare från Sverige och utlandet som alla kommer att belysa det som är årets tema för Yoga Games “Benefits of stillness” .

Italo-amerikanska Matt Giordano, favorit meditationsläraren och vännen Magnus Fridh, karismatiska Josephine Selander och Jennie Liljefors är bara några av de namnen som jag kan tipsa om.

Och glöm inte bort det som kanske är det finaste med Yoga Games, vid sidan av alla häftiga uppträdanden! YOGA COMMUNITY och tillfället att möta många yogavänner igen. Det tog bara ett par minuter sen jag kommit in på Yoga Games, till “kramkalaset” skulle börja <3.

YOGA GAMES är chansen att träffas alla igen. Och tänk vad fantastiskt och inte alla förunnat, att faktiskt kunna träffas såhär år efter år!

Missa nu inte chansen att delta vid Yoga Games under helgen!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.