Livias Yoga
Yoga World

Hur kan vi lägga till nya dimensioner och kvalitéer i vår yogapraktik?

Jo, vi använder oss av Somatiska metoder!

Häng med mig på andra delen av min serie: Sensing space!

Låt oss fortsätta i serien Sensing space som är baserad på Mary Bonds fantastiska bok “Your body mandala, posture as a path to presence” 🙂

Mitt syfte med serien är att ge dig tips på hur du kan lägga till nya dimensioner till dina vanliga yogarörelser och praktik.

Jag känner starkt att den tiden som vi gjorde positioner bara för positionernas skull är över. Nu försöker många av oss guida in våra yogadeltagare till känslan som infinner sig när vi praktiserar yoga. Då vi inte är vana alls, skulle jag vilja påstå, att jobba på detta mer interoceptiska sätt (=känna med kroppens insida) är det supersvårt att lära nervsystemet att fungera på ett annat sätt än det vanliga. Men det går! Med lite övning!

Dagens två videon nedan ger dig dels (video 1) en introduktion till det som Mary Bond kallas “the peripersonal space”, en sfär av utrymme kring kroppen som i princip känns som själva kroppen och dels (video 2) en guidad övning om detta.

Lycka till och återkoppla gärna!

Video 1

Video 2

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.