Livias Yoga
Yoga World
Maingat Yoga VästervikRygg-och höfthälsaworkshopYogastudio

“Yoga är för alla!” – på workshop vid mysiga MAINGAT YOGA VÄSTERVIK

När jag började arbeta med yoga var ett av mina främsta syften att få många fler att upptäcka allt som yoga faktiskt kan bidra med. Jag ville inte nischa in mig på en eller annan målgrupp utan snarare kunna se på de olika yogisar som kom till mig och anpassa yoga vid deras behov.

Många år har gått och jag kan bara konstatera att detta syfte kvarstår. Jag vill att flera ska hitta till yoga och jag möter gärna mina yogisar där de är!

Och i helgen besökte jag en- för mig- ny studio i vackra Västervik. Maingat Yoga Västervik är studion där yoga verkligen anpassas vid alla som vill yoga!

När jag kom in på studio under fredagskvällen möttes jag av ett hav av mjuka madrasser, bolstrar och filtar och så av Maingat Yogas många älskvärda yogisar, som då höll på att komma ut utvilade och till freds, efter långa restorative klassen som Kerstin Severin som driver mysiga Maingat Yoga sen tio år tillbaka, håller varje fredag eftermiddag. Klassen är alltid välbesökt, berättar Carin, Kerstins dotter som också är certifierad yogalärare och undervisar vid studion. Det är många, säger Carin, som väljer att inleda sin helg genom att landa i sköna återhämtande positioner och genom yoga slappna av efter arbetsveckan.

Kerstin Severin som är eldsjälen bakom Maingat Yoga Västervik <3

När alla yogisar hade gått fick jag se bättre den stora och vackra shalan där lyckliga jag skulle sen ha förmånen att hålla min workshop under lördagen och känslan när jag klev in i shalan var att ha varit där tidigare…jag kände mig välkommen och fullständigt trygg, lika trygg som alla de yogisar som kommer till Maingat Yoga varje dag och praktisera tillsammans sen många år tillbaka. Kerstin berättar hur en del av hennes medlemmar kan ibland välja att ta en paus från yoga men också hur dessa yogisar fortsätter att gång på gång komma tillbaka till Maingat Yoga. Ett superbra betyg för studio, tänker jag.

Maingat Yoga erbjuder många olika typer av klasser. Utöver restorative, finns det bland annat Hatha yoga, yin yoga, vinyasa yoga, mediyoga samt snart Kundalini yoga då Kerstin håller på att vidareutbilda sig i denna. Men oberoende på vilken klass det handlar om, verkar det klart att på Maingat Yoga anpassas yogaflödet alltid utifrån de yogisarna som kommer, yngre som äldre!

I lördags var det sen dags för min egen Virya rehab/terapeutiska workshop som handlade om rygg-och höfthälsa och under tre timmar utforskade vi tillsammans hur yoga kan göras ännu mer tillgängligt för flera med hjälp av yogablock, bälte och filtar samt genom att använda sig av väggen som referenspunkt. Workshopen innehöll också delar tagna från mina tidigare studier i Feldenkraismetod och andra somatiska tekniker samt inslag av strength och mobility som jag också är utbildad i.

Det var en mycket nöjd yogalärare som satt sig på långdistansbussen tillbaka till Stockholm efter ett par fina dagar i Västervik och Maingat Yoga, en studio som har fått en plats i mitt hjärta.

Tack till er alla som kom och praktiserade med mig och håll kontakt!

Älskade yogisar! <3

Mina bästa yogakläder är från Yogia 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.