Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionEat Cleanny bokvegansk kost

99 lättlagade veganska recept. Jag har läst Yvonne Hedbergs “Veganska vardagsmat EAT CLEAN”

Du kanske funderar på att helt lägga om din kost och gå över till vegansk mat? Eller är du bara nyfiken och vill gradvis introducera flera veganska rätter till din kost, för att testa om detta sätt att äta fungerar för dig? Och i både fall kanske känns det svårt att komma igång och du vet inte riktigt varifrån man kan börja? Vilka råvaror ska man välja? Hur kombinerar man dessa råvaror för maximalt näringsutbyte och goda smaker?

Då har jag tips på en bok som introducerar och guidar in dig steg för steg till veganska kosten.

Häng med mig nedan så berättar jag mer om Yvonne Hedbergs aka @healthcreator.se på Instagram, nya bok “Vegansk vardagsmat EAT CLEAN”!

Ugnsbakad fänkål med saffran

Jag har tyvärr aldrig träffat Yvonne personligt men vi har nu följt varandra via Instagram länge! Yvonne har ett Instagramkonto som inte bara inspirerar till enkelt lagad och god “hel”mat, utan också bidrar till en holistisk hälsosam levnadssätt genom pepp och återkoppling. Det är en glädje att fortsätta följa Yvonne!

Och samma positiva och peppande stil återfinner du, när du dyker in i Yvonnes nya bok “Vegansk vardagsmat EAT CLEAN” som jag har fått förmånen att läsa.

Yvonne, som både är matkreatör och utbildad hälsokock har också en mångårig bakgrund som art director, vilket klart återspeglas i bokens vackra layout och foton.

Morotstårta med glasyr

En dag bestämde Yvonne för att kombinera sitt stora intresse för vegansk mat och fysisk och mental hälsa med sina kunskaper om design, form och färg och lämnade sitt heltidsjobb som art director för att arbeta med allt detta på sitt egen företag. Målet var och är fortfarande, att inspirera andra människor till bättre hälsa genom hälsosam mat men också genom större mental hälsa. Resultatet av allt detta har under året blivit flera böcker som handlar om hur du lätt själv kan laga god, Eat Clean-mat, men också utbildningar och en välbesökt blogg – healthcreator.se samt Instagramkonto med samma namn.

Hallondrömmar

“Vegansk vardagsmat EAT CLEAN” bjuder på många goda recept, och verkligen sammanfattar Yvonnes holistiska synsätt på hälsa.

Boken börjar med en kort och pedagogisk introduktion om näringslära där du också kan läsa om vad man menar med “Eat Clean”.

Efter det kommer det flera kapitel som handlar om hur träning, rörelse men också meditation, mindfulness och andning, går hand i hand med en hälsosam kost. Det gillar vi!

Den mentala hälsa och vikten att affirmera och visualisera samt vikten att vara medveten om sina egna tankar, har också fått plats i boken, vilket gör denna bok som fokuserar på kost, till ännu mer originell. Här understryks verkligen vikten att tänka holistiskt när man arbetar med hälsa (vi gillar även detta!)!

Sen kliver vi in i en färgsprakande matupplevelse och bjuds på hela 99 veganska, gluten- och sockerfria recept!

Saffrans cheesecake raw

Boken är uppdelad i “Frukost, smoothies och bröd”, Sallader, pannkakor och soppor”, “Luncher och middagar”, “Röror, ost, sylt och dryck” och slutligen min favorit “Fika, glass och efterrätter”.

Ugnsbakad portabello med valnötter och timjan serverat med råriveb rödbeta och pesto

Det var omöjligt att välja ut vilka recept att visa eller prata om här! Allt känns supergott, nyttigt och verkligen hel-ren mat!

Det absolut bästa, om du frågar mig, är att låta boken stå framme på köksbordet och prova sig genom recept för recept! Jag har så klart redan börjat… från efterrätterna…. 😉

Du hittar denna fina, inspirerande bok här.

2 kommentarer

  1. Men åh vilket fint inlägg du gjort om min bok, Vad glad jag blev när jag hittade detta!! 😀 Tusen tack! Önskar dig en fortsatt jättefin dag! Kram!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.