Livias Yoga
Yoga World

Bakåtböjningar på yoga är ett hett ämne 😉 antingen har du det som krävs för att komma upp i helbryggan, uppåtgående hunden och kamelen och tar dig in i dessa positioner som ingenting eller så gör du inte ens någon av dessa positioner då de tar emot.

Varför görs bakåtböjningar ens de på yoga och varför upplever många av oss svårigheter med bakåtböjningar?

Lite kort kan man säga att genom (bland annat bakåtböjningar), kan vi behålla den naturliga inte -så- stor extension i bröstryggen, som annars går förlorad mer och mer i takt med att vi blir äldre och krokigare.

Men om du tänker efter är det främst motsatta rörelseomfång, dvs rygg- och höftflexion som vi befinner oss i varje dag. Vi har numera en vardag där vi sitter mycket (flexion i höftleder) och jobbar, äter, skriver i en hållning där ryggen är i flexion och axlarna framåtroterade. Däri större svårigheter att övertala kroppen att komma i de motsatta rörelseomfång/ranges of motion såsom bakåtböjningar kräver.

Men det finns hjälp att få! Genom att först väcka upp kroppen genom somatiska tekniker, genom ordentlig gradvis förberedelse av ryggen, skulderblad, höfter och handleder och genom användning av props kan du identifiera vad du behöver göra för att uppleva just dina bakåtböjningar som lättare!

Om detta och mycket mer handlar min nya workshop som du kan boka på hösten. Workshopen kommer dels att kunna bokas ONLINE och PÅ STUDION!

VILL DU ATT JAG KOMMER TILL DIN STAD TILL HÖSTEN MED DENNA NYA WORKSHOP? BERÄTTA GÄRNA FÖR DIN YOGASTUDIO ATT TA KONTAKT MED MIG OM DENNA WORKSHOP SÅ KOMMER JAG!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.