Livias Yoga
Yoga World
Egna reflektionerklassisk TantraonlineonlineretreatsommarlovTantrika Institute

Påfylld av energi efter online-retreat i klassisk Tantra!

Efter drygt ett år av onlineklasser och workshops, både evenemang som jag själv undervisat på och evenemang som jag deltagit i, verkar det kanske lite konstigt att först nu vara med en online-retreat. Men detta är precis det som hänt mig de senaste fyra dagarna och effekterna nu efteråt är fantastiska! 🙂

Sen förra augusti följer jag aktivt en för mig ny community som heter Tantrika Institute och som drivs av disputerade yogafilosofiläraren, historiker och lingvisten Christopher Hareesh Wallis, som du kanske känner igen från hans böcker Tantra Illuminated och The Recognition Sutras. Hareesh har även varit i Stockholm för några år sen och hållit en lång workshop vid Pranama Stockholm, en workshop som jag minns blev riktigt välbesökt.

Vi är över 10 000 personer som nu följer Tantrika Online portalen och Christopher Hareesh Wallis på Facebook varav cirka 100 av oss som aktivt kopplar upp sig varje vecka på live satsang, kirtaner, webinarer som har klassisk tantriska teman, och numera också för att plugga Sanskrit (inkl. Devanagari som är den skripten som Sanskrit och Hindi använder sig av), som är min nya passion.

Och i lördags var det dags för allra första retreaten på Tantrika Institutes nyöppnade centrum i centrala Portugal. Retreaten gavs på plats för en mindre grupp av lyckligt lottade deltagare men som tur också online för oss andra som inte kunna ta oss till centret denna gång.

Under fyra dagar har vi alltså gått igenom en gammal, längre klassisk tantrisk text – Vijñaana-bhairava tantrika – som har reciterats och studerats under senaste 1200 år men översatts och tolkats av väldigt få personer. Det är nämligen inte så många som både har kunskap om och förstår Sanskrit och också förstår just denna typ av text.

Jag har således chantat, funderat, känt in, reflekterat och slappnat av, i fyra halvdagar och trots att alla retreater bör upplevas live för att verkligen upplevas till fullo, har Zoom faktiskt levererat bra, vilket förvånar mig ännu en gång. Trots avståndet och trots att vi hemma följde retreaten i vår ensamhet dvs inte i den gruppen på deltagare som var på plats, öppnade retreaten ändå upp för djupare reflektioner och insikter också kring den perioden vi har gått genom och hur den har påverkat oss både praktiskt men också på ett mer subtilt sätt.

Nu ligger sommaren och bättre tider framför oss! Låt oss möta den med öppna hjärtan!

PS Förresten vill du åka på retreat med mig? Jag har dels en slutet av augusti-retreat i Grekland tillsammans med Ving som kommer att bli fantastisk och det finns fortfarande platser på en av mina två svenska retreater. Den 2-5 åker jag till Öland och Kollberggården med en grupp deltagare som får både yoga, vila upp sig och äta gott samt om de vill även boka ridning. Skriv till mig liviwann@gmail.com om du önskar mer info eller kika på liviasyoga.se !

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.