Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionInspirationny bokSofia Sivertsdotter

Vackra, tillåtande och tröstande ord i Sofia Sivertsdotter nya bok “Små tankar om livets stora frågor”

“Livet ackompanjeras av frågor. Små vardagliga, stora existentiella och allting däremellan. I en vardag som tenderar att rusa på i ett intensivt tempo för många av oss, tar vi oss kanske inte tillräckligt ofta tiden att ställa de allra mest utmanande frågorna och sedan också lyssna på svaren. Vi har fullt upp med att lösa alla mindre frågor och angelägenheter som pockar på vår uppmärksamhet”.

Med dessa kloka och direkta ord, som är lite av hennes signum, inleder Sofia Sivertsdotter sin nyaste bok “Små tankar om livets stora frågor” som syftar till att skapa bättre förutsättningar för oss att stanna upp då och då mitt i vardagliga ruset och ge oss tid att dyka in hos oss själva en stund bortom det externa som pågår kring oss.

I de 51 fenomenalt budskapsklara texter som finns i “Små tankar om livets stora frågor” utforskar Sofia flera av livets större frågor, som hon menar är ofta bortglömda hos oss då vi numera sällan stannar upp och fundera på djupare aspekter av vårt liv. När vi ger oss tiden att stanna och tänka bortom vardagliga saker kan vi också lyssna inåt och komma i kontakt med det som är vårt riktiga egna visdom. Det är då, menar Sofia, att vi får chans till att leva mer inifrån ut istället för tvärtom och hitta härmed tillbaka till våra värderingar och vår tro.

I Sofias tillgängliga men djupa texter hittar du ord och reflektioner om vad lyckan är, om balansen mellan att vara tacksam för det man har och att vilja utvecklas, om vad som hindras oss att leva vår dröm, bara för att ge några exempel på stora ämnen som utforskas i boken. I “Små tankar om livets stora frågor” finns det också frågor som rör ämnen som är svårare att tänka på för många, såsom döden och sjukdomar samt hur vi förhåller oss gentemot åldrandet.

Författaren presenterar inte på något sätt någon facit över hur vi borde tänka kring allt detta. Tvärtom i “Små tankar om livets stora frågor” möter du texter skrivna med öppet sinne och väldigt tillåtande då det som är det sanna för någon är kanske inte sant för andra.

“Små tankar om livets stora frågor” är också, precis som Sofias tidigare produktion, en fantastisk resurs på teman och ämnen att utforska när du, som jag, håller klasser i t ex yin yoga.

Man kan alltså sammanfattningvis säga att Sofia Sivertsdotter har ännu en gång gett oss en bok som sätter ord på känslor, värmer själen och tar sig rakt in mot hjärtat.

Tack Sofia för ännu en väldigt fin liten bok med stort budskap!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.