Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionhögkänslighethöstläsningInspirationny bok

“Att se med hjärtat” – möt Marianne Jönssons nya bok om högkänslighet!

“Välkommen hem till dig själv!” En bok till dig som är högkänslig, till dig som anar att du har detta personlighetsdrag, och även för dig som har personer i din omgivning begåvade med detta personlighetsdrag. Med rätt verktyg är det möjligt att förstå vilken gåva vi högkänsliga och sensitivt begåvade har.”

Såhär sammanfattar mentorcoachen och utbildaren Marianne Jönsson sin alldeles nypublicerade bok “Att se med hjärtat. En verktygslåda till dig som är högkänslig och sensitivt begåvad” som jag har fått glädjen att läsa och recensera.

Marianne och jag träffades för första gången vid en yogaretreat som jag höll vid Österlen bara några få veckor innan Mariannes bok skulle komma ut. Vi upptäckte att vi hade liknande bakgrund inom stresspedagogik och yoga och att vi dessutom hade högkänslighet gemensamt. För mig som har gått halva livet utan att vara medveten om min egen högkänslighet var det väldigt värdefullt att få prata med Marianne och nu genom denna nya bok få ytterligare bekräftelse på detta säregna personlighetsdrag.

Mariannes egen erfarenhet ligger som grund till det mycket tillgängligt skrivna innehållet i “Att se med hjärtat”. Här får du som är högkänslig, du som misstänker att du också är högkänslig och du som lever ihop med en högkänslig person ta del av en god introduktion till alla de positiva drag som kännetecknas högkänsliga personer som ofta har större empati, intuition, kreativitet och uppmärksamhet, bara för att nämna några. Vid sidan av allt detta användbara finns det, skriver Marianne, även egenskaper som inte alla gånger är lika positiva, såsom större behov att vara själv och extra medvetenhet om andras behov men genom att vara medveten om detta har du också möjlighet till att hitta dina strategier för att leva som bäst med högkänsligheten.

Med utgångspunkt från Elaine Arons bok – Den högkänsliga människa (som jag tidigare recenserat här) men också baserat på en mängd andra källor väl sammanfattade i slutet av boken, tar Marianne dig genom en resa i högkänslighetens många olika aspekter och berättar utifrån en egen upplevt vinkel hur högkänsliga ofta uppfattar och upplever känslor.

I “Att se med hjärtat” hittar du också viktig information om stress och nervsystemet och du får många tips på hur du kan träna dig att dra ett överstimulerat nervsystem tillbaka till lugn och trygghet.

Personlig ledarskap eller självledarskap med möjligheten att sätta egna värdeord, öva på självkännedom och utveckla större självförtroende är också brett utforskade ämnen i boken och ämnen som Marianne dessutom arbetar med i sin roll som coach.

Bokens andra del börjar från ordet BALANS vars olika bokstäver motsvarar viktiga teman som Marianne fördjupar sig i, och för vilka vi också får övningar att träna oss i. Till exempel står bokstaven B i balans för “Bli medveten om dina energifällor” och i kapitlet tillägnat detta tema finner du även skriftliga reflektioner som hjälper dig att själv bli medveten om vilka saker och personer dränerar dig av energi samt om vilka personer och saker som ger dig energi.

Marianne Jönssons bok “Att se med hjärtat” som också kommer att finnas som ljudbok nästa år, är en nyttig, lättskriven och personligt skriven bok som innehåller konkreta fakta och tips om högkänslighet. Boken inbjuder till en större förståelse om högkänslighet som en resurs för både dig som är högkänslig och din omgivning.

Du kan bland annat beställa “Att se med hjärtat direkt från författaren här!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.