Livias Yoga
Yoga World
AvestaDragonfly StudioHappy Feet- yoga för aktiva och rörliga fötterworkshop

På besök med workshop på Dragonfly Studio – en studio utöver det vanliga!

Alla de många yogastudion som jag har haft förmånen att under åren besöka med mina workshops har varit varmt välkomnande, fina på sina sätt, och till dessa studion återkommer jag väldigt gärna. Det har dessutom verkligen känts som en ynnest att träffa nya och gamla intresserade yogisar i deras vackra shalor.

Men den yogaastudion som jag idag fick chansen att gästa var verkligen en studio utöver det vanliga!

Foto av Nina Hillerström

På bara ett par timmar tågavstånd från Stockholm i vackra södra Dalarna ligger Dragonfly Studio som drivs med stor passion av eldsjälen, mångfacetterade och inspirerande Nina Hillerström. Känslan när du kliver in i denna yogastudio är väldigt speciell. Studion är nämligen inrymd i ett anrikt kapell från 1928 men låt dig inte missta av ordet kapell för lokalen är pampig och väldigt rymlig. Jag hade tidigare sett foton av shalan men när Nina öppnade dörren till denna magnifika plats med höga takvalv och blåa tapeter som själva Nina valt ut för att göra lokalen ännu mer magisk i upplevelse, tappade jag nästan andan. Och kände mig väldigt liten…. lite likt känsla som du kan uppleva när du kliver in i en katedral med väldigt högt i tak!

För några år sen flyttade Nina tillbaka till Sverige från utlandet där hon bott i många år med familjen. Hon förvärvade då denna otroliga kyrka och tack vare Ninas stora passion att ta hand om och renovera gamla vackra byggnader med en tradition bakom sig, fick Avesta-kapellet ett nytt liv och blev en riktigt fin yogastudio utrustad med yogamattor, filtar, bolstrar och yogablock precis som det bör sig vara. I studion finns det dessutom en vacker butik som bland annat säljer Ninas vackra och eget tillverkade silversmycken och på undervåningen kan yogisarna hitta mysiga mindre rum att byta om och förbereda sig för yoga. Mina ögon föll på ett skåp i ett av dessa rum där det låg ett stetoskop med en lapp på. På lappen stod något i stil “du kan lyssna på hjärtat med mig”, en fin påminnelse, tänkte jag att lyssna på hjärtat!

Så kom det in hela 16 yogisar från Avesta och omgivning och förväntansfullt intog plats i denna vackra shala och jag kunde hålla igen min workshop “Happy feet – yoga för aktiva och rörliga fötter”, som idag gick för sjunde gången, vilket gör mig så väldigt glad. Workshopen har uppskattats mycket under åren. Även digital utrustning fanns på plats på Dragonfly Studio och jag hade även glädje att ha med Maria och Marinett. som är två av mina Instagram-yogisar som följde med digitalt 🙂

Tack till @soulfactory.se för att ni alltid klär mig fint!

Förutom att workshopen gick väldigt bra, mycket tack vare intresserade yogisar, var det väldigt fint för mig att få lära känna Nina som är ännu en av dessa bra kvinnliga förebilder på hållbar yogaentreprenörskap. Nina berättade att hon har tidigare bott många år och jobbat med yoga utomlands, först i Kina och sen under många år i Indonesien och Java, ett land som även jag besökt och som ligger mig varmt om hjärtat.

Vi pratade om hur berikande det är att bo i ett extraeuropeiskt land och på detta sätt ta del av en annan kultur; om hur breddande detta kan bli för både oss själva och för våra barn och hur just mötet med andra kulturer kan göra oss mer open minded och inkluderande, vilket är något som jag upplevde genomsyrade stämningen på Dragonfly Studio. Här är alla nämligen välkomna precis som de är, att antingen prova på någon av de många yogaformerna – här finns t ex Forrest yoga, yin yoga, Vinyasa, restorative med flera andra yogaformer, eller att dansa då studion också erbjuder zumba, att träna core eller bara att droppa in för en kopp te och känna den gemenskapen som bara yoga kan skapa med människor.

Jag kommer säkert att bära minnet av “trollslände-studion” – Dragonfly Studio och av dagens fina möte med dess yogisar under en längre tid, och hit har jag på känn, att jag kommer tillbaka!

Om du har vägarna förbi Avesta tveka inte ett besök på Dragonfly Studio!

Nina och jag: glada och nöjda efter dagens vällyckade workshop!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.