Livias Yoga
Yoga World
återhämtningBy the sea- yoga och återhämtningsretreatGreklandKalymnosvingresorYogaretreat

YOGARESA TILL KALYMNOS – en fantastisk chans till egen tid!

Foto: Ania Näslund; Yogaoutfit från Soul Factory

Hej!

Hur mår du?

Det är rätt länge sen jag var här och publicerade ett inlägg och om du följer mig på Instagram eller på Facebook har du säkert läst om hur jag under hela maj mest har koncentrerat mig och jobbat intensivt med planeringen av mina kommande yogaretreater. I skrivandes stund har jag nästan precis återvänt från den första av dessa retreater på lilla grekiska ön Kalymnos och ännu njuter jag av det lugnet som jag känt under hela veckan, trots att jag har hållit i yoga och arbetat på retreaten.

Rätt så nyligen lämnade jag en intervju för en annan tidning där man skulle uttala sig om sätt att bäst återhämtas från vardagsstress. Det låter kanske lite klyschigt, men en yogaresa eller yogaretreat är ett alldeles utmärkt sätt att slappna av och hitta lugnet efter en lång och tung arbetsvinter. Så låt mig få berätta mer om denna retreat som dessutom var väldigt speciell då det var första gången jag höll en 7-dagars lång retreat utomlands!

Upplevelsen och känslan som ännu finns kvar efter denna retreat kan man bara beskriva med ett enda ord – FANTASTISK!

I samarbetet med riktiga reseproffsar från Ving resor, åkte jag och en grupp av förväntansfulla deltagare iväg till ön Kalymnos och ett hotell som Ving hade valt ut, för sitt lugna och vackra läge helt inbäddad i naturen med havet åt ena sidan och imponerande kalkstensberg åt andra. Närheten till naturen är viktig tycker jag och hjälper ofta till att påskynda återhämtning och förankra sig själv i nuet i bästa Mindfulnessandan.

Tänk att kunna praktisera morgonyoga innan solen gått upp, med havets vågor och doften av tallar som bakgrund; och efter frukost på terrassen vila upp sig på stranden, poolen eller på rummet, och framförallt återhämtas på det sättet som man själv önska. Och att sen fortsätta dagen genom att åter samlas i vår trygga grupp och praktisera lugn, mjuk yin restorative yoga, andningsövningar innan en serverad vällagad middag i mycket trevlig sällskap!

I mitt jobb träffar jag ofta många yogis (tyvärr flesta är kvinnor) som berättar att de dagligen tar hand om många andra människor, familjemedlemmar eller medarbetare på jobbet. De ger och ger och aldrig sätter sig själva först. Behovet av egen tid blir stort även om man kanske inte ens är fullt medveten om det. När man är på en lång retreat upptäcker man plötsligt att man inte gett sig själv tid eller pauser på väldigt länge. Att genom en retreat ge sig själv egen tid genom yoga och olika andra avslappningsmetoder, att kunna läsa en bok i lugn och ro, sola eller bara vara och njuta av tystnaden är den största lyxen man kan få och att byta miljö såsom vi gjorde under förra veckan underlättar det hela avsevärt.

Retreaterna kan också bli tillfällen att reflektera och jag tror att under veckan väcktes det både tankar och insikter, kanske mognade det fram ett och ett annat viktigt beslut eller en ny idé. När vi är lugna och avslappnade blir vi ofta kreativa och får lättare att öppna upp för nya lösningar än när vi är stressade.

Jag är så tacksam för denna retreat-vecka och för alla fina yogisar som jag har fått chansen att guida in och lära känna lite mer och ser så fram emot att återse flera av dem på nästa retreat utomlands! Den 3-10 september åker jag och Ving nämligen till Lefkas för Self-Love retreaten där vi kommer att fokusera på stresshantering och yoga.

Kom du också med!

HÄR KAN DU LÄSA MER OM NÄSTA RETREAT TILL LEFKAS

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.