Livias Yoga
Yoga World
SalaworkshopYin yogaYoga och ryggYogaSala

Min helg vid Yoga Sala – en yogaoas i Västmanlands hjärta!

“Yoga förenar” som många av oss som undervisar och förmedlar yoga brukar säga. Det låter kanske lite cheesy men så är faktiskt fallet. Där det finns yoga möts det människor som alla har gemensamt att ha förstått hur yoga i alla dess former och praktiker kan bidra till att göra vardagen till mer harmonisk, hållbarare, lugnare och mindre stressig.

Denna helg har jag verkligen fått uppleva detta konkret under mitt besök till Sala och mysiga yogastudio YogaSala dit jag åkt för att hålla i två av mina workshops: dels Yoga och ryggen och dels en ny workshop som jag hade skapat speciellt åt YogaSala-yogisar: Öst möter Väst – en yinyogaworkshop.

YogaSala är resultatet av Kajsa och Tords hängivna jobb och en dröm som blev verklig när två hängivna yogisar bestämde sig för att skapa en unik mötesplats åt alla Salayogisar. Kajsa och Tord, som har mångårig arbetslivserfarenhet som egna företagare och flera specialiseringar bl a inom psykoterapi (Tord) och ekonomi (Kajsa) bestämde sig för att bli yogalärare senare på livet än vanligt och reste till Indien för att delta i en väldigt intensiv och gedigen yogalärarutbildning som innehöll flera yogastilar som Asthanga och yinyoga mm.

Efter detta fortsatte de dessutom att specialisera sig i flera sorter yoga, och idag kan du, utöver föregående yogastilar, även praktisera mediyoga och den väldigt uppskattade Arealyoga, på YogaSala; Arealyoga, som är en yogaform som faktiskt erbjuds av få studion i landet, då den kräver påkostad hammockar och särskilda anordningar för att kunna utövas.

När jag klev in på YogaSala ljusa och rymliga shalan med sin vackra, färggranna handmålade Mandala på ena väggen var det som att lämna stadens brus bakom mig och kliva in i en lugn oas. En av de fina yogisarna som jag mötte idag sa att när hen stiger in på YogaSala är det som att lämna en ryggsäck med saker som hen inte behöver ha med in utanför studios dörr och som att komma in i en trygg space där hen får vara i fred och ta en paus genom yoga. Jag kan inte annars än stämma in till denna beskrivning.

Under denna helg har jag mött superfina, intresserade och nyfikna yogisar som har både delat med sig generöst av sina erfarenheter och utforskat yogas välgörande effekter tillsammans med mig och vi har skrattat och samverkat i två långa dagar. Den trygga och välkomnande studion YogaSala har varit den perfekta ramen för denna helg full med yoga workshops och spännande samtal och jag är oerhört tacksam att ha fått chansen till att komma till Sala där jag dessutom har en vän som jag har fått återse tack vare detta besök.

En workshop i yoga är en chans för mig att vidareförmedla del av det jag har lärt mig om yoga under åren så att detta kan kanske komma till hjälp för flera. Men en workshop i yoga är också ett fantastiskt tillfälle till möte med likasinnade och en fin chans till samtal.

När du kommer till Sala, passa på, även du, att besöka YogaSala, en riktigt unik oas i Västmanlands hjärta!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.