Livias Yoga
Yoga World
Hips don't lieMy Soul Yoga, VällingbyworkshopYOGA MED LIVIA

En lördag med tema yoga för friska höfter vid mysiga My Soul Yoga

Att förmedla yoga till fler och fler är för oss som jobbar som yogalärare en riktig passion. Vi vet att vi, genom t ex våra klasser, kan få många flera människor att upptäcka yogas många välgörande aspekter och genom yoga bidra till återhämtning och avslappning samt till rörelse som är så viktig för våra kroppar. Och ibland kan passionen för att utbilda och undervisa yoga växa så mycket att några av oss bestämmer sig att även starta upp och driva en studio där en ny yoga community kan etablera sig.

Idag hade jag förmånen att besöka en speciell, fin studio som just är resultatet av tre hängivna och engagerade yogalärares stora passion för att förmedla yoga. My Soul Yoga, som jag hade förmånen att besöka idag med min workshop “Hips don’t lie – yoga för aktiva och fria höfter” ligger i Vällingby, utanför Stockholm, med skogen på ena sidan och hyreshus på andra och dit är alla varmt välkomna att praktisera yoga alla sju dagar i veckan.

My Soul Yoga, som öppnade för tre år sen, drivs det med stort hjärta av dess tre grundare Frida, Åsa och Celia. Studion har Hatha-yoga som huvudinriktning och erbjuder klasser i Hatha i många olika nivåer så att alla kan hitta den nivån som passar dem bäst. Dessutom hittar du klasser i Yinyoga och en kombination mellan Hatha och Yin samt i Vinyasa, Mediyoga, en yoga som fokuserar på core samt massage. Flera av lärare är dessutom utbildade i coaching och erbjuder samtal. Studio har en klart holistisk inriktning.

Jag välkomnades idag av Frida och Åsa (Celia är på mammaledig 🙂 och kände mig genast hemma i den supertrivsamma rymliga och ljusa yogasalen, som jag fick höra gjordes i ordning för tre år sen samt målades om av studioägarna själva. Att Frida, Celia och Åsa ännu driver sin studio med stor passion och kärlek känns direkt också genom de fina yogisarna som var på workshopen idag.

Bästa Frida Linzander hjälpte mig att förbereda studion idag

Höft-hälsan är ett viktigt tema för alla, oberoende ålder eller kön och idag hade jag tur att möta deltagare vars ålder sträcktes från 27 år till 70 plus. En stor förmån att kunna arbeta med så många olika generationer och mycket hade deltagarna också att dela med sig om höfter! Tack vare nyfikna och engagerade deltagare blev workshopen interaktiv, erfarenheter utbyttes och många frågor besvarades: precis den typen av levande workshop som jag älskar!

Och fina Åsa Ahlqvist assisterade mig med övningar

Så under tre spännande timmar testade vi tillsammans många olika rörelser hämtade från yoga och rörlighets träning, i syftet att aktivera och stärka fram- och baksidan av benen och härmed bidra till att stabilisera höfterna. Vidare jobbade vi en hel del med rörligheten av höftleder som har förmågan att göra både inåt- och utåtrotationer även fast den förstnämnda typen av rörelse är svårare att tränas på klassisk yoga där positioner för utåtrotationer dominerar. Min workshop innehåller nyttig biomekanik som är coren i Viryayoga, som jag har en 500 timmars licens i, men också många rörelser hämtade från den moderna träningsmetoden Functional Range Conditioning som jag är certifierad i samt inspiration från somatiska tekniker som bl a Feldenkrais.

Jag vill rikta ett stort tack till alla fina deltagare som kom på workshopen idag och till Frida, Celia och Åsa för att jag fick komma till My Soul Yoga och ta del av deras stora passion!

Kärlek till er!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.