Livias Yoga
Yoga World
Vännen Tres som hjälpte mig in i svåra positioner under kursen här på bilden med mig <3 Vännen Elin tog kortet <3

 

Det finns så många bra saker, om du frågar mig, som den som praktiserar yoga faktiskt kan få med sig genom yoga; rent fysiskt blir vi smidigare i rörelser, får större möjlighet till en aktiv rörlighet i lederna och lär nervsystemet att det är tryggt att röra resten av kroppen i alla möjliga vinklar och positioner vilket skapar större beredskap vid eventuella skador och krämpor.

Och sen mår vi bra av att lära oss att andas mer effektivt och också ibland kunna andas in djupare och längre. Sist och inte minst skapar yoga en möjlighet till mer mental typ av återhämtning genom meditation och stillhet.

Men under veckan har jag personligen bekantat mig med ytterligare en effekt av yoga som jag inte tidigare hade upplevt lika mycket.

Yoga som ett sätt att våga mer och ett sätt att bli modigare.

Det var en avancerad yogalärarutbildning kallad Virya Explore som erbjöd en otrolig möjlighet för mig och mina kamrater att utforska våra egna gränser, både fysiska och mentala. Kursens namn Explore syftade till utforskandet av asanas och rörelser och deras modifikationer med hjälp av props som block, band, bolstrar och filtar men också med hjälp av vägg och stol som hjälpmedel med inspiration från lyengar yoga. Och i det stora materialet som vi fick praktisera på, fanns det nämligen även positioner som såg först nästan omöjliga för mig för att ens vilja testa dem.

Men så vet man också att det många gånger är nervsystemet och vår hjärna som stoppar oss från att ens försöka….och det är här som yoga kommer in som ett ypperligt tillfälle att kliva ut sin bekvämlighets zon och utmana sig själv. Ibland upptäcker man att det verkligen finns begränsningar som är mer fysiska och svåra att komma runt. Då backar man bandet och gör en annan position istället.

Men ibland sitter motståndet verkligen bara i huvudet på en…..så jag inleder nu en välförtjänt helg med känslan av vara tre gånger modigare än vad jag var i söndags och du kan tydligen se från bilden hur stolt jag kände mig över att klarat “det ömöjliga”.

Och det är YOGA igen som jag har att tacka för!

Så tacksam att yoga kom in i mitt liv <3

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.