Livias Yoga
Yoga World
axelledhandlederhöftledsrotationisolerad rotationLedhälsaskulderbladsgördel

God Jul från mig med ny yogasekvens om hur du kan ta hand om dina leder!

GOD JUL!

Hej alla! Bara ett par dagar till julafton och många av oss som äntligen är lite lediga. Här hemma doftar det av blommande hyacint och nybakat och vi njuter verkligen av pausen!

En paus från jobbet är också ett alldeles utmärkt tillfälle att ta hand om sig själv, inte minst ta hand om kroppen genom bl a yoga och rörlighetsträning.

Här kommer det då som tidigare lovat på Instagram (@livias_yoga) en sekvens som jag själv har börjat göra varje dag – tänk att du verkligen ser min egen praktik just nu både på gott och ont, dvs ingen perfektion (perfektion rimmar ändå fel med yoga…), utan du ser rörelseomfång på mina leder precis som de är är (bl a en liten skada i högra skuldran)….

I sekvensen ligger fokus på hand- och fotleder, höftleder samt övre delen av kroppen med skulderbladsgördel och ryggen. Det som möjligtvis kan läggas till denna sekvens är lite böjt/sträck rörelser i knäna.

Sekvensen funkar bra själv eller som en uppvärmning innan ett längre flöde och innehåller både rörelser där jag rör flera leder tillsammans med flit och mer isolerade rotationer t ex i axelleder, nacken, bröstryggen. Här är strävan att verkligen isolera rörelse vid en led i taget även om det kan vara svårt och ibland hänger andra leder med lite ändå….

En tennisboll i handen eller i knäveck kan fungera som en bra “taktil cue” eller ett sätt att påminna sig om att vara stilla där bollen är eller röra just i den leden där bollen är placerad.

I början av sekvensen värmer jag upp handleder på olika sätt då handleder belastas ofta på yoga men inte alla gånger har styrkan att ta emot den belastningen. I video finns det dock ändå en rörelse för höftleds rörlighet som jag visar även på underarmar, skulle det vara ett bättre alternativ för dig 🙂

Hör gärna av dig och berätta hur det går med denna sekvens! Och vill du lära dig mer om hur yoga och rörlighetsträning kan hjälpa dig att ha kvar rörligheten i lederna eller förbättrar denna, hoppa gärna på min workshop den 18 januari på Kroppsverkstan! Då kommer vi att fokusera på höftleder och hur de kommunicerar med benen och ryggen!

God Jul!

Yoga tights från Yogia och yogamattan från Casall 🙏

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.