Livias Yoga
Yoga World
YinYin yogaYinyoga

YINYOGA – en alledeles unik yogaform!

Sen flera år tillbaka är yinyoga min passion och varje vecka undervisar jag minst två klasser i denna moderna och så välgörande formen av yoga vid sidan av de yinyogalärarutbildningar som jag nu håller regelbundet. Och det är verkligen flera och flera som hittar in till yinyoga trots att den skiljer sig en hel del från det som vanligtvis kallas för “yoga”.

Så vad är det som gjort yinyoga så populärt och vad kommer yinyoga ifrån egentligen?

Man kan säga att yinyoga hör till de stilla yogaformerna som vi har idag tillsammans med yoga nidra och restorative. Alla dessa tre stilla praktiker använder sig av ett medvetet andetag för att aktivera vårt lugn och ro-nervsystem. Många av oss älskar yinyoga för att den ger en stor avslappning och en paus under den tiden som vi håller positioner. Denna tid kan också inbjuda till egna reflektioner.

Men yinyoga är inte restorative där kroppen slappnar av fullständigt med hjälp av props och medvetet andetag. I yinyoga är kroppen i stället aktiv, och medan vi stretchar töjer vi också fascia, en sort bindväv som håller ihop hela kroppen och omsluter bland annat muskler och organ. Våra ligament, senor, ledkapslarna mm består av fascia. Denna typ av vävnad fungerar inte aktivt genom kontraktion såsom musklerna utan behöver sträckas ut längre tid och långsammare. Bara då kan man eventuellt föra kroppen i en större rörelseomfång än vår vanliga.

Kombination att stretcha kroppen i mer eller mindre stillhet under längre tid, och djupt andas och genom det aktivera lugn- och ro nervsystemet är unik och har gjort amerikanska Paul Grilleys yinyoga väldigt populärt i västvärlden men också i Indien där yinyoga undervisas nu vid sidan av den indiska yogan.

Även om jag skulle kunna skriva ännu mer för att beskriva Yinyoga är det bästa när du upplever den själv.

Vill du testa en yinyogaklass utan kostnad? Skriv till mig på liviwann@gmail.com och boka en av mina återkommande torsdags klasser i yin restorative och yoga nidra kl 18-1915.

Är du intresserad av att bli yinyogalärare? Jag har en ny omgång av utbildningen den 8-11 februari antingen på plats på studio i Täby eller online live. Skriv och ställ frågor (du kan även läsa utbildningen för att lära dig mer om yinyoga och praktisera även om du inte vill bli lärare) samt boka din plats! LÄS MER HÄR.

Och för dig som redan är yinyogalärare och vill lära dig mer håller jag en dags utbildning om TEMA och YINYOGA den 20 januari. Då djupdyker vi i sekvensering av klasser genom att utgå från ett tema eller en röd tråd. LÄS MER HÄR!

Välkommen!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.