Livias Yoga
Yoga World
InspirationNytt år är häronlinekursOnlineyogaRestorativeYin yogaYOGA MED LIVIAYoga Nidra

Nya året är här: kan vi ta oss tid att observera och känna in?

Hej och God fortsättning!

Eller hur går det med fortsättning av nya året hos dig? Jag frågar då jag upplever som att nya året har börjat med lite väl för mycket buller och bång här….Det är ju bara 3 januari….men min mejlkorg är full och det ser ut som att alla redan är åter igång med jobb och planeringen av vårterminen trots att terminen har knappt börjat. Det är så klart inte fel med detta och det är roligt att vi redan är igång men hur är det med stresspåslaget redan nu några dagar inpå nya året?

Jag tänker att vi är ännu mitt i den vintriga tiden, och rent naturmässigt är det ännu vila och dvala som gäller. Inom den traditionella kinesiska medicinen är vi nu inne i Vattenelementet som är det elementet som är den mest “yin”-iga av de fem elementen, dvs elementet med lugnast och vilsammare energierna. Om vi redan har kastat oss in i terminen med full kraft och om vi redan kör max kan man undrar om vår energi och ork kommer att räcka hela vägen till sommarledighet som är nästa längre ledighet.

Vad kan vi göra för att hushålla mer med ork och inte bränna ut oss?

Ett sätt att kliva in på nya arbetssäsong och nya året mer gradvis är att försöka iaktta, observera och känna in, istället för att bara kasta sig in i arbetet till 150%. Det kan vara så att du måste agera och att ditt arbere kräver action och heltids engagemang från dig. Kanske fortsätter du bara med samma projekt som du började förra säsong. Men även så, kan du tillåta dig själv att gå tillbaka till jobb och ärenden på ett lugnt sätt i ett proaktivt syfte. För att inte redan känna sig slutkörd om några veckor.

Yoga och dagens paus på yogamattan, kort som lång, på morgonen innan du åker till jobbet eller på kvällen innan du går och lägger dig, kan utgöra ett jättebra tillfälle att reflektera, notera och känna in. Genom att gång på gång föra tillbaka din uppmärksamhet till kroppens upplevelse och till andning har du möjlighet att bromsa den stressen som vardagen har bjudit på eller att förbereda dig till en ny full arbetsdag.

Om du vill ha hjälp att skapa en regelbunden paus på yogamattan hemma hos dig är en onlinekurs i en vilsam typ av yoga en utmärkt hälsoinsats. Säg till om jag kan hjälpa dig med det. Den 11 januari bjuder jag på en kostnadsfri prova-på klass i min kurs Yin Restorative och Yoga Nidra som startar veckan (18/1) efter och pågår under terminen). Mejla till liviwann@gmail.com för att få komma. Välkommen!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.