Livias Yoga
Yoga World
InspirationYOGA MED LIVIAYogaresaYogaretreat

Yogaretreat – är det något för mig?

Min älskade grupp på La Gomera! Love you!

Hej!
Jag har nyligen kommit hem efter en superfin resa på La Gomera, en oexploaterad ö utanför Teneriffa. Där hade jag stora förmånen att vistas en vecka med en grupp intresserade och väldigt fina yogisar som valde just min retreat för att vila ut sig, personligt utvecklas och slappna av med yoga som ram.

Du kanske har funderat på att själv ta steget och hänga med på en yogaretreat men är osäker och vet inte om det är något för dig.

Här nedan gör jag ett försök att besvara några av de vanligaste frågorna som jag har fått under åren om hur det är på en yogaretreat och hoppas att detta kan vara av hjälp för flera. Tänk på att mina svar gäller så klart det formatet som jag brukar hålla på mina yogaretreater och inte alla retreater!

Jag har bara testat yoga lite grann, kan jag åka med eller kommer jag att känna att jag inte kan tillräcklig yoga?

Yoga är inte något som du gör för yogans skull och inte heller för en lärares skull utan yoga är en metod som var och en kan ta hjälp av för att bl a “träna” kroppen, andas mer medvetet, hitta närvaro och hitta större kropps medvetenhet och ibland även sinnets ro.
En van yogalärare ska kunna se var och en av sina deltagare (jag har oftast retreater med små grupper dvs “jag kan se” var och en av mina deltagare) och anpassa yogaflödet till deltagarna genom att t ex föreslå olika varianter av samma position. Yoga som jag definierar den, är funktionell och inte estetisk, dvs vi eftersträvar inte perfektion och en och samma form utan vi anpassar yoga vid våra olika fysiska förutsättningar och använder yoga för att må bättre.

Jag kan bara komma själv på yogaretreat. Kommer jag att känna mig ensam där?

En yogaretreat är ett utmärkt tillfälle att möta likasinnade andra yogisar och stifta nya vänskaper. Många av oss har hittat vänner på yogaresan som de ännu möter även utanför yogasammanhang! Dessutom finns jag – yogaläraren – som en referenspunkt under hela resan! Du kommer inte känna dig ensam!

Jag vill helst kunna vara för min själv under yogaretreaten. Går det eller måste jag hänga med de andra?

Vi brukar så klart samlas inför morgon- och eftermiddags yoga. Det brukar vara uppskattat att även dela middagar och i en lagom stor grupp som de som jag brukar leda, finns det möjlighet att prata lite med alla vid en måltid. Men så har man alltid möjlighet att, om man föredrar, äta själv eller hoppa över yoga om man t ex behöver vila extra eller bara om man vill vara själv.

Återigen frihet att anpassa din vecka vid dina behov!

Jag brukar inte ofta flyga/resa och känner mig lite ängslig inför det.

Mina yogaretreater utgår oftast från Stockholm, Arlanda, även om det ibland finns möjlighet att flyga från Göteborg och Malmö. I vilket fall är det ofta flera deltagare som utgår från samma stad och jag kan sätta er i kontakt inför resan. Dessutom finns jag själv på Arlanda och reser med er! 🙂

Det är dyrt med yogaretreat och mycket billigare att resa utanför en retreat.

När du köper din plats på en yogaretreat ingår det oftast väldigt mycket och däri ett dyrare pris än om du bara åker på semester på egen hand. I ett paketpris har du generellt flyg och transfer, ditt boende och oftast halvpension (middag och frukost). I paketet ingår dessutom framförallt högkvalitativ yoga (andning, meditation mm) på morgonen och kvällen. Dessutom ingår det så klart alla avgifter för flygkompensation för miljö i priset.

När resan också innehåller annat som t ex vandring som i min kommande resa till Cervinia (se nedan), ingår det också bl a kostnader för en guide på platsen som just guidar oss på vandringarna.

I stället för att själv behöva leta lämpliga flyg och boendemöjligheter, erbjuder en yogaretreat av den typen som jag håller i, en lättare lösning: men ett klick har du fixat allt samtidigt från flyg till boende till yoga och andra aktiviteter.

Slutligen kan jag bara säga om och om igen att en yogaretreat inte bara är vila, semester och yoga utan ofta en vecka under vilken du pausar och genom den pausen kan det även bli så att saker och ting blir klarare för dig själv. Ofta är vi inne i processer av något slag, mer eller mindre medvetet behöver vi ta beslut om hur vi ska gå vidare med något eller någon. När man trycker på paus-knappen, reser bort och befinner sig annanstans än hemma i vardagen en tid, är det oftast i min erfarenhet, att man kan se klarare det som behöver bli sedd eller det som behövs göras.

Om du vill komma med mig på retreat denna vår och sommar har jag tre stycken olika resor:

19-21 april YOGA- VÅRBOOST på VILLA BARO i Östergötland. Boka senast 18 mars.

17-24 juni THE DEEP HEART RETREAT PÅ KRETA i samarbete med VINGRESOR. Begränsade platser och boka så snart du kan för att ha din plats.

20-27 juli. VANDRINGS- OCH YOGARESA I CERVINIA, PÅ ITALIENSKA ALPERNA i samarbete med STS-ALPRESOR. Boka senast 30 maj. Bara få platser.

Varmt välkommen och vänta inte för länge med att boka, platserna kan ta slut, speciellt inför juni och juliretreaterna!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.