Livias Yoga
Yoga World
acceptansåterhämtningLivias reflektionerMental styrkaYoga som livsstil

December-stressen är här – tre nyckelord för att “överleva” med hjälp av yoga

Det är måndag igen och till på köpet är det första måndagen i december…. och december betyder årets- och terminens slut på arbetsplatsen. Det jobbas ikapp med deadlines och allt som ska avsluta innan julledigheterna…julen ja, det med….teoretiskt är juletid en mysig tid att dela med familj och vänner och för att pausa och återhämta. Men andra sidan av myntet kan också handla om en del måste kring perioden.

Allt som allt är det lätt att ryckas med i ett hetsigt tempo och känna större krav…och i takt med det gör STRESSEN sig påmind. Ont i magen, axlar upp i öronen, migrän mm mm.

Känner du igen dig?

Men vi har YOGA och allt det som yoga kan lära oss!

Yoga lär oss:

ACCEPTANS

Yoga lär oss att acceptera oss själva som vi är, våra möjligheter men också våra begränsningar. Vi kanske inte klarar av vissa positioner eller vi tycker att det är jättejobbigt att sitta stilla och försöka meditera utan att börja låta tankarna vandra i väg om vad vi ska laga för middag eller om det mejlet som vi har glömt att skicka på jobbet. Yoga lär oss att acceptera hur vi är. Kan vi då inte tillämpa denna tanke om acceptans om oss själva när det gäller alla decembermåsten? Yoga påminner oss om att vi bara är människor med allt som det innebär.

ICKE PRESTATION

Ingen prestation ska finnas i närheten av yoga! Yoga är en resa, din resa till att lära känna din egna jag bättre. Kan du applicera samma icke-prestationstankar på din vardag? Kan du tillåta dig själv att pausa och acceptera att kanske vissa saker inte hinner bli färdiga innan jul?

SELF-LOVE och SELF-CARE

Slutligen self-love och self-care. Om du blundar och tänker på tre personer som är viktigaste i ditt liv, vilka personer dyker upp i ditt huvud? För de flesta av oss dyker det upp en partner och ens egna barn eller hur? Av någon anledning räknar vi inte oss själva bland de viktigaste personerna.

Men att älska sig själv och att försöka ta hand om sig själv är en förutsättning för att orka ta hand om andra.

Så att acceptera sig som man är och inte gå upp i prestation är just en del av self-love/care. Men också att pausa, vila, återhämta på just det sättet som du kan återhämta dig med.

Det handlar framförallt att TILLÅTA SIG SJÄLV att pausa och återhämta även om måsten är många.

Hur gör du för att klara av december-stressen?

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.